Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκίνησε η απαγόρευση αλιείας για την περίοδο αναπαραγωγής

Ξεκίνησε η απαγόρευση αλιείας για την περίοδο αναπαραγωγής

0

Ισχύει για όλα τα ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες της ΠΕ Ξάνθης, με τήρηση των ειδικών απαγορεύσεων που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές

Ξεκίνησε η απαγόρευση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο α) στον ποταμό Νέστο, β) στον ποταμό Κόσυνθο, γ) στον ποταμό Κομψάτο, δ) στους παραποτάμους τους, και στα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Π.Ε. Ξάνθης.

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει για το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαϊου 2020.

Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω αναφερόμενα επιφανειακά νερά.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν επηρεάζει τις όποιες απαγορεύσεις προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία για το αισθητικό δάσος των Στενών του ποταμού Νέστου, όπου απαγορεύεται η αλιεία καθ’ όλο το έτος στη συγκεκριμένη περιοχή το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Νέστου, Βιστονίδας, Ισμαρίδας, όπου υπάρχει πρόβλεψη για επιτρεπόμενη αλιεία σε συγκεκριμένες ζώνες, το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης, όπου επίσης υπάρχει περιορισμός και τα μισθωμένα δημόσια ιχθυοτροφεία- λιμνοθάλασσες.

Για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…