Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξανά σε επιφυλακή και εγρήγορση οι φορείς στο δήμο Μύκης

Ξανά σε επιφυλακή και εγρήγορση οι φορείς στο δήμο Μύκης

0

Οργανώθηκε η εφαρμογή της καραντίνας σε Ζουμπούλι και Αρναούτι μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων και άλλων ύποπτων στους δύο οικισμούς

 Δήμαρχος Μύκης: «Το μέτρο είναι καθαρά προληπτικό. Είμαστε έτοιμοι πλέον σε συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους να το εφαρμόσουμε»

Για άλλη μια φορά ο δήμος της Μύκης καλείται να διαχειριστεί μία ιδιάζουσα περίπτωση, αυτή της πλήρους καραντίνας οικισμών του. Σε αντίθεση με την πρώτη φορά ο πλήρης αποκλεισμός σε Ζουμπούλι και Αρναούτι αφορά πολύ μικρότερο πληθυσμό, μόλις 250 κατοίκους, και βέβαια έχει αποκτηθεί… τεχνογνωσία εξαιτίας της εφαρμογής ανάλογων μέτρων στον Εχίνο που πλέον έχουν λήξει.

Υπενθυμίζουμε ότι η καραντίνα επιβλήθηκε λόγω τριών κρουσμάτων κορωνοϊού συνδεόμενων μεταξύ τους, αλλά και άλλων ύποπτων που θορύβησαν τους ειδικούς. Τα δύο από αυτά τα άτομα είναι καλά στην υγεία τους και ο τρίτος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, λόγω υποκείμενου νοσήματος.

Δηλώσεις Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν στο «Ε», «δυστυχώς, καλούμαστε να εφαρμόσουμε τα μέτρα για μια ακόμη φορά. Πλέον γνωρίζουμε τις διαδικασίες. Βοηθά ιδιαίτερα ότι υπάρχει μπακάλικο και άρα ήρθαμε σε συνεννόηση για την τροφοδοσία των κατοίκων. Το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι οργανωμένο και συνδράμει όπου απαιτείται, με φάρμακα, βοήθεια κλπ», και πρόσθεσε ότι το μέτρο είναι προληπτικό και δεν χρειάζεται να δημιουργείται πανικός, απλά επιβάλλεται προκειμένου να μην διαδοθεί περαιτέρω ο ιός. Ο ίδιος ενημέρωσε ακόμη ότι υπάρχει συντονισμός με την αστυνομία και ενημερώνονται κτηνοτρόφοι και αγρότες, που είναι αρκετοί στην περιοχή, προκειμένου να πηγαίνουν συγκεκριμένες ώρες για τις εργασίες τους.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι υπήρξε άψογη συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και λήφθηκαν σε σωστό συντονισμό όλες οι αποφάσεις.

Η καραντίνα στους δύο οικισμούς θα ισχύσει έως το απόγευμα της 4ης Μαΐου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …