Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριτσίνια καρότου

Κριτσίνια καρότου

0

-400 gr. αλεύρι  γ.ο.χ.

-100 gr. καλαμποκάλευρο

-4 καρότα τριμμένα στο τρίφτη

-200 ml ελαιόλαδο

-100 ml νερό ή χυμό πορτοκαλιού

-½  κουταλάκι  γλυκού  αλάτι

 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πλάθουμε τα κριτσίνια μας. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου

Το αλάτι θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τυράκι , να τα φτιάξετε με ντομάτα ή μια κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι ή ακόμα και ψιλοκομμένες ελιές.

Γίνονται εξίσου ενδιαφέροντα και με την προσθήκη πάπρικας (για πιο «έντονα» γούστα)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελληνικό ριζότο λαχανικών

– 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα – 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα – 1 φλιτζανά…