Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιατί μπήκαν σε καραντίνα οι δύο οικισμοί του δήμου Μύκης

Γιατί μπήκαν σε καραντίνα οι δύο οικισμοί του δήμου Μύκης

1

Βρέθηκαν τρία θετικά κρούσματα-Ακόμη ένα σε γυναίκα στην πόλη καταγράφηκε σήμερα

Αιφνιδιαστική ήταν η ανακοίνωση του καθηγητή επιδημιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με τον πλήρη αποκλεισμό των δύο οικισμών του δήμου Μύκης για 14 ημέρες.

Ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικο σε Ζουμπούλι και Αρναούτι, μόλις 250 στον αριθμό συνολικά, δήλωναν πλήρη άγνοια για την εξέλιξη και δεν ήξεραν καν τι σημαίνει η καραντίνα και τι πρέπει να κάνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ε”, η απόφαση ελήφθη γιατί εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με βάση την ιχνηλάτηση.

Οι αρμόδιοι φορείς του δήμου Μύκης, όπως και η αστυνομία, που απέκτησαν… τεχνογνωσία λόγω της καραντίνας του Εχίνου καλούνται από σήμερα, σε συενργασία με την Περιφέρεια να αναλάβουν την τροφοδοσία των δύο οικισμών και να ελέγξουν τις εισόδους, ώστε να μην υπάρξει καμία μετακίνηση.

Και τα τρία άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό είναι καλά στην υγεία τους.

 

Νέο κρούσμα στην πόλη

Σήμερα ενημερωθήκαμε επίσης για την επιβεβαίωσης ενός ακόμη θετικού κρούσματος, που αφορά σε γυναίκα στην Ξάνθη, η οποία είναι περίπου 70 ετών και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη.

Περισσότερες πληροφορίες για την υγεία της δεν έχουν γίνει γνωστές.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …