Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γιατί δεν κινητοποιείται το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας;

Γιατί δεν κινητοποιείται το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας;

2

Την ανάγκη συντονισμού και ενημέρωσης για τις εξελίξεις και τις δράσεις που αναλαμβάνονται επισημαίνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αμοιρίδης και Οδ. Βουρβουκέλης

 Δεν έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνάμεις λόγω ελλείματος συντονισμού- δεν υπάρχει πρόθεση αποτύπωσης των επιπτώσεων στους επιχειρηματικούς κλάδους της περιοχής

Την άμεση ανάγκη κινητοποίησης και σύγκληση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να υπάρξει συντονισμός, ορθή τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της περιοχής, αναδεικνύουν με δηλώσεις τους στο «Ε» οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Μιχάλης Αμοιρίδης και Οδυσσέας Βουρβουκέλης.

Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει κανάλι επικοινωνίας και ενημέρωσης με τη διοίκηση της ΠΑΜΘ και ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η Περιφέρεια προβαίνει μόνο σε διεκπεραιωτική αντιμετώπιση όσων προβλέπονται με βάση τις οδηγίες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να λαμβάνει περαιτέρω πρωτοβουλίες τόσο σε επίπεδο υγειονομικό όσο και συνδρομής στις ανησυχίες και τα προβλήματα των επιχειρηματικών κλάδων.

Μ. Αμοιρίδης: Ειδικά η υψηλή επικινδυνότητα στην Ξάνθη επιβάλλει την άμεση σύγκλιση του ΣΟΠΠ

«Θεωρώ ότι , στις δύσκολες ώρες που διανύουμε, είναι επιβεβλημένη η ορθή ενημέρωση από επίσημο φορέα για να μην λαμβάνει πληροφορίες η κοινωνία μας από αβέβαια κανάλια αμφιβόλου εγκυρότητας», σημειώνει ο Μιχάλης Αμοιρίδης, επισημαίνοντας ότι λόγω της αγωνίας του κόσμου, ελλείψει ενημέρωσης «ακόμη και υπερβολές ή χονδροειδή ψέμματα γίνονται πιστευτά».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, ορθά η Περιφέρεια προχώρησε σε σύσταση συντονιστικού οργάνου για τον κορωνοϊό, ωστόσο αντίστοιχη διαχείριση μέσω του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας πρέπει αν γίνει σε όλες τις ΠΕ. «Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας που παρουσιάζει η περιοχή θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το ΣΟΠΠ. Ο συντονισμός είναι εξαιρετικά κρίσιμος, με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων για να είναι ξεκάθαρες οι ενέργειες και οι προβλέψεις του καθενός. Είναι ευχάριστο ότι το Νοσοκομείο μας μέχρι σήμερα φαίνεται ότι έχει δουλέψει καλά. Οι ενέργειες και από τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς πρέπει να είναι συντονισμένες για να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασία και να αξιοποιούνται όλες οι δυνάμεις του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας καταληκτικά ότι, «μέχρι σήμερα η παράταξή μας δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από τον περιφερειάρχη. Η πρόσφατη τοποθέτησή μας δεν είχε χαρακτήρα αντιπολίτευσης, αλλά παρέμβασης και παρουσίασης προτάσεων, αφού δεν είχαμε άλλη δίοδο να τις επικοινωνήσουμε».

Οδ. Βουρβουκέλης: Απαραίτηση η ουσιαστική ενεργοποίηση της Περιφέρειας και όχι μόνο η διεκπεραιωτική λογική

Την ανάγκη συνεννόησης και ουσιαστικής λειτουργίας συντονιστικού οργάνου επεσήμανε και ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, ο οποίος έκανε λόγο για συγκεντρωτική προσέγγιση από την πλευρά της Περιφέρειας. «Ό,τι ενημέρωση έχουμε είναι μέσα από δελτία Τύπου. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη ενεργοποίηση κι όχι απλά διεκπεραιωτική προσέγγιση με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας». Όπως τόνισε ο ίδιος, υπάρχει έλλειμμα αντανακλαστικών κυρίως όσον αφορά στην υποστήριξη από την πλευρά της Περιφέρειας, στους επιχειρηματικούς κλάδους. «Θα πρέπει η Περιφέρεια να προβεί σε μία χαρτογράφηση των επιπτώσεων στην οικονομική ζωή του τόπου, οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι οδυνηρές για τον επιχειρηματικό κόσμο. Θα πρέπει να καταγραφούν προβλήματα κλαδικά, στα σπαράγγια, στα οινοποιεία, σε κάθε παραγωγικό τομέα ξεχωριστά. Να υπάρχει εικόνα από όλους και όχι επιλεκτικά. Αισθάνομαι ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια δεν έχει καταφέρει να είναι κοντά στον κόσμο, που πλήττεται και αγωνιά για το μέλλον και για τα ζητήματα υγείας, αλλά και για την οικονομία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…