Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Επικύρωσε τις ποινές για Ξάνθη- ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Επικύρωσε τις ποινές για Ξάνθη- ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

0

Πώς  διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία της Super League

Με ψήφους 2-1 η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ και αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή αφαίρεσης βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ετσι τελικά ούτε σε πρώτο αλλά ούτε και σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε στην ουσία της η πολύκροτη υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αναφορικά με τις καταγγελίες που είχαν γίνει περί πολυιδιοκτησίας.

Μετά το πειθαρχικό όργανο της Super League, ήταν η σειρά της Επιτροπής Εφέσεων να λάβει ουσιαστικά την ίδια απόφαση και να διατηρηθεί η πρωτόδικη ποινή της αφαίρεσης 7 βαθμών από ΠΑΟΚ και 12 από Ξάνθη, που θα επιβληθεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν πάρθηκε ομόφωνα, αλλά με ψήφους 2-1 χωρίς για την ώρα να έχει διαρρεύσει ποιος εφέτης ψήφισε τι.

Σημειώνεται από εκεί και πέρα πως οι δύο ομάδες διατηρούν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS. Ωστόσο ο Χρήστος Πανόπουλος έχει δημόσια δεσμευθεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα το κάνει.

Εφόσον κάποια πάντως από τις δυο ομάδες πάει στο CAS, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να παρασταθεί ως διάδικος, βάσει της απόφασης που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε, μεταξύ άλλων,  τις ακόλουθες αποφάσεις

Απόφαση 20/2020: Συνεκδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8660/9.3.2020 έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8674/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8707/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8648/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.», την υπ’ αριθμ. 9012/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9013/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα τις ως άνω παρεμβάσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ» και της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 95/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απερρίφθησαν οι κύριες παρεμβάσεις που άσκησαν πρωτοδίκως οι «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Κρατεί και δικάζει επί των ως άνω παρεμβάσεων. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμες τις ως άνω κύριες παρεμβάσεις των «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Απόφαση 21/2020: Συνεδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8661/9.3.2020 Έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8705/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8714/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» και την υπ’ αριθμ. 9011/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα την ως άνω παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» και ομόφωνα ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμη την ως άνω έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 93/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Κρατεί και δικάζει επί της ως άνω παρεμβάσεως. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την ως άνω κύρια παρέμβαση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».

Πώς  διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία της Super League

Μετά την επικύρωση των πρωτόδικων ποινών και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ουσιαστικά έχουμε και τελική βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής αφού μπαίνει στα πλέι οφ με διαφορά 14 βαθμών. Ο ΠΑΟΚ παραμένει μεν στην 2η θέση αλλά έχει μόλις έναν βαθμό διαφορά από την τρίτη ΑΕΚ στην μάχη για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι έξι πρώτες θέσεις δίνουν ουσιαστικά τα πέντε εισιτήρια για την Ευρώπη, εξαιρουμένου του τιμωρημένου Παναθηναϊκού.

Τέλος, η Ξάνθη πέφτει στην τρίτη θέση από το τέλος, έναν πόντο πάνω από τον προτελευταίο Παναιτωλικό. Υπενθυμίζεται ότι η προτελευταία ομάδα παίζει μπαράζ παραμονής με τον δεύτερη της Super League 2 – αν φυσικά δεν έχουμε ανακατατάξεις και αναδιαρθρώσεις το καλοκαίρι. Αναλυτικά η επίσημη τελική βαθμολογία της κανονικής διαρκείας της Super League:

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …