Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διαμαρτυρία Σταυρακάρα και αποχή από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Διαμαρτυρία Σταυρακάρα και αποχή από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

0

Ζητά συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και όχι εκ περιφοράς

 Τη διαμαρτυρία του εκφράζει δημόσια ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Παναγιώτης Σταυρακάρας, εξηγώντας τους λόγους της αποχής του από την Οικονομική επιτροπή, ως μέλος αυτής. Όπως αναφέρει:

«1.Ενώ κατ΄ επανάληψη σας έχουμε ζητήσει οι συνεδριάσεις  της Οικονομικής Επιτροπής να πραγματοποιούνται όχι «δια περιφοράς» αλλά με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, εσείς δεν προβήκατε σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι τεχνικά είναι εφικτό αφού η Οικονομική Επιτροπή είναι ένα μικρό και ευέλικτο όργανο.

2.Ενώ με προηγούμενο έγγραφό μου σας είχα ρωτήσει ως Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την 4η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2020 – τον οποίο και υπερψήφισα – να μου αναφέρετε αναλυτικά ποιες επί μέρους δαπάνες θα καλύψουν τα 200.000 ευρώ που εγγράφηκαν στον κωδικό 02.15.6495.05 (ενίσχυση των Κ.Α. εξόδων) και ποιες τα 50.000 ευρώ που εγγράφηκαν στον κωδικό 02.15.6495.06 (ενίσχυση των Κ.Α εξόδων) που αφορούν ενέργειες σχετικά με την πανδημία (COVID-19), εσείς μου απαντήσατε με ασάφεια, με γενικές αναφορές που περιγράφονται στις ΠΝΠ που μου ήταν ήδη γνωστές και εν τέλει καθόλου συγκεκριμένα και καθόλου ουσιαστικά.

Οι ενέργειές σας αυτές υποβαθμίζουν το θεσμικό ρόλο μου στην Οικονομική Επιτροπή και για το λόγο αυτό αρνούμαι να εγκρίνω μια τέτοια λογική και μια τέτοια διαδικασία».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …