Αρχική Χωρίς κατηγορία Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σήμερα στο Δροσερό-Αυστηρά μέτρα για άλλη μια εβδομάδα στην Ξάνθη (video)

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σήμερα στο Δροσερό-Αυστηρά μέτρα για άλλη μια εβδομάδα στην Ξάνθη (video)

0

Τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ σε σημεία του συνοικισμού του Δροσερού- Την επόμενη ημέρα αναμένονται τα αποτελέσματα-34 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ξάνθη

Σύσκεψη ως αργά το βράδυ είχε ο υφυπουργός Πολικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με αυτοδιοικητικούς και κατοίκους του Δρσερού, προκειμένου να οργανωθεί από το πρωί ο δειγματοληπτικό έλεγχος, σε περίπου 100 άτομα του Δροσερού (άνω των 20 ετών).

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ με τη συνδρομή του δήμου και κατοίκων θα βρεθούν από το πρωί σε τρία σημεία του οικισμού προκειμένου να ιχνηλατήσουν το επιβεβαιωμένο κρούσμα και να διαπιστωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, έτσι ώστε να αποφασιστεί τι μέτρα θα ληφθούν.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα αφορούν περίπου 300 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται από την Τρίτη, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα στον οικισμό. Συγκεκριμένα, 90 θα δείγματα θα ληφθούν από κάθε συνεργείο στο  Δροσερό και άλλα 30 από τον Τόπειρο.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα στο νομό προβληματίζει τους επιδημιολόγους. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα τέσσερα έχουν καταγραφεί συνολικά.

Τα αυστηρά μέτρα που είχαν επιβληθεί για τους δήμους Ξάνθης και Μύκης και έληγαν αύριο παίρνουν παράταση για μία ακόμη εβδομάδα.

 

Δείτε δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά αμέσως μετά τη σύσκεψη

 

Ο δήμαρχος Ξάνθης μιλά για τις ενέργειες που ξεκινούν αύριο

Δηλώσεις του περιφερειάρχη

Συνδράμουν εκπρόσωποι των Ρομά και κάτοικοι του οικισμού στο έργο των συνεργείων του ΕΟΔΥ

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…