Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναμένουν οδηγίες για να πιάσουν τα… ψαλίδια τους οι κομμωτές

Αναμένουν οδηγίες για να πιάσουν τα… ψαλίδια τους οι κομμωτές

0

Προετοιμασία για τα μέτρα προστασίας και λίστες προτεραιότητας γι’ αυτούς που περιμένουν ανυπόμονα την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων

 Με χαρά και προβληματισμό για τη συμμετοχή τους στην «πρεμιέρα» της άρσης των μέτρων, ανοίγουν προσεχώς, τα κουρεία και κομμωτήριά τους οι επαγγελματίες της Ξάνθης

«Ποδαρικό» στην επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να κάνουν τα κομμωτήρια και οι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, περιμένουν ανυπόμονα τη στιγμή που θα βρεθούν ξανά στο γνώριμο χώρο, όπου θα νιώσουν ότι πέρα από τη βελτίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης κάνουν κάτι για τον εαυτό τους, για την ψυχολογική ανάταση, για τη φυσιολογική ζωή που τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει.

Βέβαια, οι νέες συνθήκες θα διαφέρουν σημαντικά από ότι μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει, αφού τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής που… συμβολικά θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, θα κληθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυστηρούς όρους τήρησης αποστάσεων, λήψης μέτρων προστασίας και της μικρότερης δυνατής αλληλεπίδρασης.

Οι κομμωτές της Ξάνθης πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει να βιώνουν τις «πιέσεις» των πελατών τους που θέλουν να τους επισκεφθούν για κούρεμα, ξύρισμα, βαφή και μάλιστα το συντομότερο δυνατό!

Ελένη Δανδανοπούλου: «Νιώθουμε τη δικαίωση της κομμώτριας»

«Νιώθω ότι είμαστε λίγο σαν «πείραμα» αφού η σταδιακή άρση των μέτρων θα ελέγχεται συνεχώς», μοιράζεται μαζί μας η Ελένη Δανδανοπούλου

«Νιώθουμε τη δικαίωση της κομμώτριας», μας λέει η Ελένη Δανδανοπούλου από το “Anto &Elen”, εξηγώντας ότι, «μέχρι σήμερα λέγαμε χαριτολογώντας ότι επιτελούμε ‘κοινωνικό έργο’ αλλά τελικά αναδεικνύεται η συμβολή μας στην ψυχολογία του κόσμου. Διαπιστώσαμε πως ισχύει η αίσθηση ότι ‘όταν πάω στο κομμωτήριο όλα είναι καλά’». Έτσι λοιπόν, η επιστροφή στο κομμωτήριο όντως λειτουργεί στη συνείδηση του κόσμου ως μιας μορφής επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως μας περιγράφει η Ελένη, «το διάστημα που είναι κλειστό το κομμωτήριο πήρα τις καρτέλες στο σπίτι για να μπορώ να εξυπηρετήσω ως προς τις βαφές, που έπαιρναν οι πελάτισσες από το μάρκετ ή το φαρμακείο. Έπρεπε να είμαστε εκεί, γιατί ο κόσμος το είχε ανάγκη. Τώρα που προετοιμάζεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων δέχομαι τηλέφωνα και οι πελάτες ζητούν να κλείσουν ραντεβού». Σημειώνει ωστόσο ότι η επαναλειτουργία θα έχει πολλές διαφορές σε σχέση με ότι είχαμε συνηθίσει: «υπάρχει μία χαρά μαζί με προβληματισμό. Νιώθω ότι είμαστε λίγο σαν «πείραμα» αφού η σταδιακή άρση των μέτρων θα ελέγχεται συνεχώς. Ασφαλώς θα τηρούνται αποστάσεις με καθρέφτη κενό ενδιάμεσα, θα γίνεται χρήση μασκών, θα υπάρχει αντισηπτικό στην πόρτα. Θα κληθούμε να περιορίσουμε και τις συνομιλίες για να περιορίσουμε την πιθανότητα διάδοσης». Η Ελένη Δανδανοπούλου σημειώνει ακόμη ότι, αναμένοντας συγκεκριμένες οδηγίες, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η κατά το δυνατόν πιο περιορισμένη λειτουργία του κλιματισμού, αλλά και τα πιθανά κόστη που θα προκύψουν, αφού τα προϊόντα μιας χρήσης που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ίσως αυξήσουν και την τιμή αν επιβαρύνουν σημαντικά. «Χαιρόμαστε που θα λειτουργήσουμε, πρέπει να διασφαλίσουμε κι εμείς την κάλυψη των εξόδων των κομμωτηρίων μας, αλλά προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση έχει, εμείς οι εργαζόμενοι και οι πελάτες μας να πηγαίνουμε και να ερχόμαστε με ασφάλεια», καταλήγει η ίδια.

Β. Βακιρτζής-Bakero: Λένε ότι θα ανοίξουμε 4/5 αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση ή οδηγία

«Αναμένουμε άμεσα οδηγίες γιατί θα απαιτηθεί χρόνος για την προετοιμασία και τις προμήθειες», σημειώνει ο Βαγγέλης Βακιρτζής (άλλως Μπακέρο)

Προβληματισμένος για τον νέο τρόπο λειτουργίας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επικοινωνίες πελατών που ζητούν «διακαώς» να επισκεφθούν άμεσα τον κομμωτή τους είναι και ο Βαγγέλης Βακιρτζής, ο γνωστός Μπακέρο (Bakero Barbershop). «Διαβάζουμε ότι ανοίγουμε από 4 Μαΐου, αλλά πέρα από αυτό δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τα σωματεία που υπάρχουν. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλέφωνα, και τηρούμε μία άτυπη σειρά προτεραιότητας, όμως, χωρίς να έχουμε λάβει ακόμη οδηγίες δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε», σημειώνει και προσθέτει: «χρειάζεται χρόνος προετοιμασίας, χρειάζεται να αναδιαμορφώσουμε τα ωράρια ανάλογα με τις κατευθύνσεις που θα δοθούν, χρειάζονται προμήθειες και διαπιστώνουμε ότι σε συγκεκριμένα είδη ζήτησης λόγω των μέτρων προστασίας, όπως το οινόπνευμα, οι τιμές έχουν ανέβει».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία του κόσμου, που παραμένει ενάμιση μήνα τώρα σε εγκλεισμό. «Πράγματι, η λειτουργία των κουρείων και κομμωτηρίων θα βοηθήσει στην ψυχολογία του κόσμου, ωστόσο για κάποιους είναι επιτακτικό πλέον και για επαγγελματικούς λόγους, όπως για όσους είναι στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας».

Ορ. Καλεντζή: Με λίστα προτεραιότητας και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας θα εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας

«Ανοίξαμε λίστα prebooking και στους ανυπόμονους λέω: μόνο αν παντρεύεσαι μέσα στο Μάιο είναι επείγον», αναφέρει γελώντας ο Οράλ Καλεντζή

Για το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των πελατών, μας μιλά και ο Οράλ Καλεντζή (Oral Color & Cut), ο οποίος επίσης εφαρμόζει λίστα προτεραιότητας για τους ανυπόμονους πελάτες. «Το ενδιαφέρον είναι ίδιο τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Από την Πέμπτη δημιουργήσαμε λίστα prebooking και ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Είπαμε ότι θα λειτουργήσουμε με προτεραιότητα και όποιος μου λέει ότι η δική του περίπτωση είναι πολύ επείγουσα, απαντώ: Μόνο αν παντρεύεσαι μέσα στο Μάιο είναι επείγον!». Ο ίδιος, χαρούμενος που θα επιστρέψει στο κομμωτήριό του και άρα σιγά σιγά στη φυσιολογική ζωή, μας λέει: «με βάση τα μέτρα που θα ληφθούν θα βρούμε τον τρόπο να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Με μάσκες, με αποστάσεις, με είδη μιας χρήσεως. Ακόμη και ατμοκαθαριστή πήραμε για να αποστειρώνουμε τις πετσέτες και να τις διατηρούμε με ασφάλεια σε μεμβράνη. Θα αποφύγουμε την κοινή χρήση πολλών πραγμάτων. Θα λειτουργήσουμε με βάρδιες και με πιο διευρυμένο ωράριο καθώς το πρώτο διάστημα αναμένουμε αυξημένη κίνηση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…