Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6.000 κεριά θ’ ανάψουν σήμερα στα νεκροταφεία της Ξάνθης

6.000 κεριά θ’ ανάψουν σήμερα στα νεκροταφεία της Ξάνθης

0

Για τους αγαπημένους που έφυγαν ανάβει το καντήλι ο δήμος, μιας και οι οικείοι δεν μπορούν να βρεθούν κοντά

Την πρωτοβουλία να ανάψει 6.000 κεριά διαρκείας στα νεκροταφεία της Ξάνθης πήρε ο δήμος, μιας και οι οικείοι δε θα μπορέσουν σήμερα να βρεθούν κοντά στους ανθρώπους τους που έφυγαν.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Ξάνθης αναφέρει: «τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους τόπους λατρείας, οπότε παραμένουν κλειστά και έτσι θα είναι κλειστά και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο Δήμος Ξάνθης θα ανάψει, ως προέκταση του χεριού σας, σε όλα τα κοιμητήρια των διοικητικών του ορίων, τα καντήλια με 6.000 κεριά διαρκείας, την ώρα της τέλεσης του Τρισάγιου, για τους ανθρώπους μας, για τους αγαπημένους μας, και όλοι μαζί θα προσευχηθούμε από τα σπίτια μας, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες.

Ευχαριστούμε την εταιρία «Dasteri» που ευγενικά χορηγεί τα υλικά για το σκοπό αυτό και όλο το προσωπικό των κοιμητηρίων του Δήμου Ξάνθης που συνδράμει στη δράση αυτή.

Ο συμβολισμός της Αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού και της ταφής του, η Μεγάλη Θυσία που έγινε αιτία και μέσο απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους, να μας δείχνουν τον δρόμο του αυτοπεριορισμού, της στέρησης, την κοινωνικής αποστασιοποίησης, του «Μένουμε σπίτι», για να φτάσουμε προς τη χαρά, την αποδέσμευση, τη λύτρωση, την Ανάσταση.

Μένουμε σπίτι.

Προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους.

Το βλέμμα μας στρέφεται προς την επόμενη ημέρα, τη χαρά, την ελπίδα, την Ανάσταση της κοινωνίας μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

54 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην ΑΜΘ καταγράφηκε στο νομό μας, σύμφωνα με την επιδημι…