Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 15 προσλήψεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης

15 προσλήψεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης

0

Έκτακτο προσωπικό με 4μηνη σύμβαση λόγω κορωνοϊού

 

Μέχρι τις 2 Απριλίου οι αιτήσεις – Κατατίθενται ηλεκτρονικά στο sdanx@otenet.gr ή σε κλειστό φάκελο στα γραφεία του Συνδέσμου (1ο χιλ. Ξάνθης – Καβάλας)

 

 

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης ανακοινώνει την πρόσληψη 15 συνολικά ατόμων με 4μηνη σύμβαση εργασίας για την κάλυψη επειγουσών αναγκών στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα Θέσεις
ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων 4
ΥΕ Εργατών/τριών Καθαριότητας 11

 

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 2 Απριλίου ηλεκτρονικά στο: sdanx@otenet.gr ή σε κλειστό φάκελο στα γραφεία του Συνδέσμου (1ο χιλ. Ξάνθης – Καβάλας)

 

 

oxima pyrosvestiki

Προσλήψεις 1.300 πυροσβεστών με διαδικασίες εξπρές

 

Προϋπόθεση και κατηγορίες

Δημοσιεύθηκε η ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ για την πρόσληψη 1.300 πυροσβεστών, «με λήξη της σύμβασή τους την 31η Οκτωβρίου 2020 και με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά που τους ζητούνται «αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορών (courier) κατά το χρονικό διάστημα από ημέρα Πέμπτη 02-04-2020 μέχρι και ημέρα Παρασκευή 10-04-2020, στις ταχυδρομικές διευθύνσεις των ΔΙ.Π.Υ.Ν. ή ΔΙ.Π.Υ. του Παραρτήματος Β΄, με την ένδειξη «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ».

Βασική προϋπόθεση είναι:

-Να μην έχουν υπερβεί οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Α΄ το 40ο έτος της ηλικίας τους και οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Β΄ το 45ο έτος, αντίστοιχα, κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού. Για τον υπολογισμό της ηλικίας όλων των υποψηφίων ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης, ήτοι για τους μεν υποψήφιους της Κατηγορίας Α΄ να έχουν γεννηθεί από την 01η Ιανουαρίου του έτους 1980 και για τους δε υποψηφίους της Κατηγορίας Β΄ να έχουν γεννηθεί από την 01η Ιανουαρίου του έτους 1975»

-Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου.

Δύο κατηγορίες

Ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καλύπτεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες από τις ακόλουθες κατηγορίες:

α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ – Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των πυροσβεστικών υπαλλήλων και ιδίως στην πρόληψη-καταστολή δασικών πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση Πεζοπόρων και Αερομεταφερόμενων Τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.

 

β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ – Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, ασκούν και τα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α. Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο, εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος.

ΟΑΕΔ: Παράταση για την αυτόματη ανανέωση της κάρτας ανεργίας

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

 

Παρατείνεται η αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΕΔ, στα πλαίσια των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Μαρτίου, η διοίκηση του Οργανισμού είχε ανακοινώσει την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που θα έληγαν στο χρονικό διάστημα από 18 Μαρτίου έως και 5 Απριλίου 2020.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους, κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Σημειώνεται πως η ανανέωση του δελτίου γίνεται είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων, στον περιορισμό των μετακινήσεων και στην αποφυγή συγχρωτισμού στα ΚΕΠ.

Επίσης, από χθες, για πρώτη φορά, οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

 

 

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

 

Στο supportemployees.yeka.gr η συμπλήρωση των υπεύθυνων δηλώσεων

 

Ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 31 Μαρτίου η διαδικασία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από την πλευρά εργοδοτών για να ενταχθούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η αντίστοιχη διαδικασία από πλευράς εργαζομένων, έτσι ώστε να λάβουν τα 800 ευρώ και να καλυφθούν ασφαλιστικά, αρχίζει από αύριο 1η Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Εργασίας supportemployees.yeka.gr

Υπενθυμίζεται ότι στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» έχουν αναρτηθεί νέες φόρμες υποβολής αιτήσεων με τους ενημερωμένους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Οι εργοδότες υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνουν:

την αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας με εντολή δημόσιας αρχής βάσει ΚΑΔ

τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση ακινήτου προς εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ανασταλεί

τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή

τους τυχόν εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους έχει λυθεί από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, είτε με καταγγελία, είτε με οικειοθελή αποχώρηση

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν να παρέχουν την εργασία τους και οι επιχειρήσεις – εργοδότες δεν οφείλουν αποδοχές.

Οι εργαζόμενοι δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, η οποία καλύπτει χρονικό διάστημα 45 ημερών, εφόσον δεν έχουν άλλη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλον εργοδότη. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Σημειώστε:

Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τελούν σε αναστολή, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η εντολή της δημόσιας αρχής για απαγόρευση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας

Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι απασχολούνταν σε περισσότερους του ενός εργοδότες, των οποίων ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής και κατ΄ επέκταση οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή, επιλέγουν αποκλειστικά έναν εργοδότη προκειμένου να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου που λήγουν μετά την απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων – εργοδοτών οι οποίες έχουν κλείσει με εντολή δημόσιας αρχής, τίθενται αυτόματα σε αναστολή για όσο χρονικό διάστημα ισχύει αυτή η αναστολή. Μετά το πέρας του διαστήματος της αναστολής, η σύμβαση εργασίας συνεχίζεται για τον συμφωνηθέντα χρόνο που υπολείπεται

Για του εργαζόμενους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη η οποία καλύπτεται από το κράτος και υπολογίζεται επί των ονομαστικών μισθών τους για χρονικό διάστημα 45 ημερών

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές δικαιούνται και μείωση μισθώματος κύριας κατοικίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…