Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποδομές στους συνοριακούς σταθμούς και τελωνείο στη Σαμοθράκη ζητούν οι ξενοδόχοι

Υποδομές στους συνοριακούς σταθμούς και τελωνείο στη Σαμοθράκη ζητούν οι ξενοδόχοι

0

Προτείνουν προβολή Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης ως προορισμών city break για την αγορά της Τουρκίας και των Βαλκανίων-Τι ζήτησε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης από τον κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση των θέσεών του στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Επιμελητήριο Ροδόπης την προηγούμενη Τρίτη, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, δημοσιοποίησε τις θέσεις και τους προβληματισμούς όσο αναφορά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Θράκης και εν γένει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα προβλήματα υποδομών στα σημεία εισόδου στην περιοχή και συγκεκριμένα στους συνοριακούς σταθμούς Κήπων, Καστανέων Έβρου και Νυμφαίας Ροδόπης καθώς και στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης (αδυναμία ανεφοδιασμού λόγω έλλειψης υπόγειων δεξαμενών) καταλήγοντας στην αναγκαιότητα της λειτουργίας τελωνείου στην Σαμοθράκη.

Ζητήθηκε αφενός η άμεση κρατική παρέμβαση για την αδειοδότηση και λειτουργία των καταλυμάτων τύπου AirBnB και αφετέρου η επίλυση των θεμάτων στον χωροταξικό σχεδιασμό της παραλιακής ζώνης σε όλη την Θράκη αλλά και στο χρόνιο και γνωστό θέμα της ειδικής επιδότησης 12% στο εργασιακό κόστος των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ειδικότερα έθεσε την αναγκαιότητα της στοχευμένης προβολής της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης ως προορισμών city break για την αγορά της Τουρκίας και των Βαλκανίων ζητώντας παράλληλα την χωροθέτηση και λειτουργία μαρίνας στην Αλεξανδρούπολη για προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος υψηλού επιπέδου και οικονομικού εύρους σε ολόκληρη την Θράκη.

Τέλος, εστιάζοντας στο παραλιακό μέτωπο του Ν. Ροδόπης πρότεινε συγκεκριμένες κινήσεις που σχετίζονται με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου ώστε να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις και τα προβλήματα παραχωρήσεων στην συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…