Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τέλος οι προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι τις 27 Μαρτίου

Τέλος οι προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι τις 27 Μαρτίου

0

Με ΦΕΚ της Κυβέρνησης!

Να σταματήσουν όλες οι προπονήσεις των ομάδων σε όλα τα σπορ, εκτός όλων όσοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποφάσισε η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το βράδυ της Παρασκευής (13/3) στα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», αλλάζουν ουσιαστικά άρδην τον σχεδιασμό των ομάδων και τις υποχρεώνει σε προσωρινή παύση όλων των δραστηριοτήτων τους.

Αναλυτικά το ΦΕΚ (Β’ 855, 13/3/2020): «Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/13-03-2020»:

«Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ως ακολούθως:

6) Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η ΠΑΕ Ξάνθη θα αποφασίσει αύριο αν θα συνεχίσει η ομάδα την προετοιμασία της

Κι ενώ η κυβερνητική απόφαση απαγορεύει τις προπονήσεις ως τουλάχιστον τις 27 Μαρτίου, η ΠΑΕ Ξάνθη εκφράζει αισιοδοξία ότι αυτές μπορεί να ξαναξεκινήσουν μετά την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Στην σχετική ενημέρωση, που εκδόθηκε την Κυριακή, αναφέρεται ότι τότε θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, γεγονός που δείχνει ότι στην Ξάνθη είτε εκτιμούν ότι μπορεί η κυβέρνηση να αναστείλει την απαγόρευση πιο πριν είτε δεν ενημερώθηκαν ακόμα για αυτήν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη: « Συμμετέχοντας στα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Super League για αναστολή, μέχρι νεωτέρας, η Xanthi FC από την Κυριακή (15/3) διέκοψε τις προπονήσεις της.Την Τετάρτη (18/3) θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και με τα νέα δεδομένα θα αποφασιστεί, αν αυτό είναι εφικτό, η επιστροφή στις προπονήσεις.»

Ωστόσο η ομάδα έχει λάβει τα δικά της προληπτικά μέτρα, όσον αφορά την υγεία των ποδοσφαιριστών της. Όπως ενημέρωσε η ξανθιώτικη ΠΑΕ το πρωινό της Δευτέρας, ένας – ένας οι παίκτες της ομάδας έφταναν στα Πηγάδια, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας.

Παράλληλα η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση ότι αναβάλλονται μέχρι τις 25 Μαρτίου οι προπονήσεις όλων των Ακαδημιών:  «Η ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία και σε συνέχεια και της απόφασης της Διοργανώτριας Αρχής του Ποδοσφαίρου, SUPER LEAGUE 1, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η διεξαγωγή όλων των Πρωταθλημάτων Υποδομής (K19, Κ17 και Κ15) για 14 ημέρες (ήτοι έως 25/03/2020), αποφασίζει τα παρακάτω σε σχέση με τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής:

Τη ματαίωση όλων των προγραμματισμένων προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα τμήματα Κ-19, Κ-17, Κ-15, Κ-13 και Κ-11 για το επίμαχο διάστημα (από 12/3 μέχρι 25/3) και μέχρι νεωτέρας. Την επιστροφή στις οικίες τους όλων των ποδοσφαιριστών – μαθητών των παραπάνω τμημάτων που φιλοξενούνται στο Αθλητικό Κέντρο. Τη ματαίωση του προγραμματισμένου 10ου Πασχαλινού Τουρνουά Ποδοσφαίρου που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Πηγαδίων από 12/4 έως 14/4/2020».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…