Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τ. Καραδέδος: Δεν χωρά εφησυχασμός

Τ. Καραδέδος: Δεν χωρά εφησυχασμός

0

Σωστή και επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης την εφαρμογή της καραντίνας στον Εχίνο-Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επέκτασή της

 

Παρατηρεί κενά στα μέτρα ασφάλειας, σε ουρές, καταστήματα και σημεία που συγκεντρώνονται περισσότερα άτομα

 

Ως σωστή και απολύτως απαραίτητη χαρακτήρισε την απόφαση εφαρμογής καραντίνας στον οικισμό του Εχίνου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος, εξηγώντας ότι η μη ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας οδήγησε σε μεγάλο επιπολασμό της νόσου και στη λήψη άμεσων πιο περιοριστικών μέτρων. Σημείωσε ότι και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γεωργίου ήταν σε συνενόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ώστε να δοθεί η πλήρης εικόνα της περιοχής, καθώς και να συντονιστούν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Ξάνθη δεν αφήνει εφησυχασμό και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για επέκταση της καραντίνας και σε άλλες περιοχές ακόμη και στην πόλη. «Με αναγωγή των πιθανών φορέων στα κρούσματα αντιλαμβανόμαστε ότι τον ιό μπορεί να φέρουν εκατοντάδες. Γι’ αυτό και πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σα να είμαστε ήδη φορείς του ιού. Η πόλη είναι μολυσμένη, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι», σημείωσε ο κ. Καραδέδος, προσθέτοντας ότι κενά προστασίας παρουσιάζονται σε ουρές, σε καταστήματα και άλλα σημεία.

Ο πρόεδρος του ΙΣΞ εξήρε την ετοιμότητα του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση, αναδεικνύονται οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε υλικά. Ωστόσο, υπογράμμισε την προετοιμασία και την αποφασιστικότητα του προσωπικού, αναδεικνύοντας την ανάγκη να προστατευτούν κατά το δυνατό οι υγειονομικοί, ώστε να μη βρεθούν εκτός «πρώτης γραμμής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…