Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ SMS από την ελληνική κυβέρνηση σε πρόσφυγες και μετανάστες

SMS από την ελληνική κυβέρνηση σε πρόσφυγες και μετανάστες

0

Παρέμβαση Εισαγγελέα για fake news εκκένωσης των Καστανέων

 

Σε αποστολή μαζικών sms σε ξένα κινητά που βρίσκονται ή πλησιάζουν την περιοχή των συνόρων προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διαψεύσει τις ψευδείς ειδήσεις που που έχουν διαδοθεί τις τελευταίες ημέρες. Το μήνυμα αναγράφει: «Από Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας στο μέγιστο. Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα».

Εισαγγελική παρέμβαση για ψευδές δημοσίευμα για τις Καστανιές

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο διαψεύστηκε, για την κατάσταση στις Καστανιές. Το επίμαχο κείμενο είχε τίτλο “Καστανιές: οικογένειες στέλνουν γυναίκες και παιδιά στα μετόπισθεν για καλό και για κακό” και αποτέλεσε αφορμή για εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης .

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων καθώς μετά την επίμαχη ανάρτηση υπήρξε δήλωση διάψευσης του δημάρχου Ορεστιάδας.

Ο Βασίλης Μαυρίδης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των Καστανεών ενώ παράλληλα παρακάλεσε τον κόσμο να είναι πιο προσεχτικός στη διάδοση των πληροφοριών. «Καμία εκκένωση του οικισμού Καστανεών. Μην διαδίδετε ψεύτικες ειδήσεις» έγραψε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…