Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε στρατόπεδο των Σερρών όσοι μπήκαν στη χώρα από 1η Μαρτίου

Σε στρατόπεδο των Σερρών όσοι μπήκαν στη χώρα από 1η Μαρτίου

0

Δήλωση από τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη, με δέσμευση για προσωρινή λειτουργία

Αντιδράσεις από τον τοπικό δήμο για τη λειτουργία κλειστού κέντρου εντός οικιστικού ιστού

Στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» των Σερρών δημιουργείται κλειστό κέντρο για να μεταφερθούν όσοι έχουν εισέλθει μη νόμιμα στη χώρα από την 1η Μαΐου, οπότε και τέθηκαν τα έκτακτα μέτρα σε εφαρμογή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία μεταξύ άλλων, αναστέλλει το δικαίωμα ασύλου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Ωστόσο, από την κοινότητα Ροδόπολης και το δήμο Σιντικής εκφράστηκαν ήδη αντιδράσεις για τη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Σε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου του δήμου την Τετάρτη εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (2015, 2016 και 2019) με τις οποίες εκφράστηκε η βούληση για τη μη λειτουργία των στρατοπέδων του Δήμου και ειδικότερα του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» ως δομή εξυπηρέτησης προσφύγων/μεταναστών καθώς και ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού και γι’ αυτό το λόγο είχε απορριφθεί στην 1η προσφυγική κρίση το 2015.

«Ήδη» αναφέρει το ψήφισμα, «φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο 144 άτομα και άλλα 1.500 άτομα φιλοξενούνται στις δομές των Σερρών και επομένως τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας καλύπτεται η αναλογία 1% της κατανομής του προσφυγικού/ μεταναστευτικού πληθυσμού».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…