Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε καραντίνα ο Εχίνος λόγω κορωνοϊού

Σε καραντίνα ο Εχίνος λόγω κορωνοϊού

0

Τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή οδήγησε στην απόφαση πλήρους περιορισμού κυκλοφορίας από και προς τον οικισμό έως 7 Απριλίου

 

Η δημοτική κοινότητα Εχίνου τέθηκε σε καραντίνα από τις 6μμ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς. Λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά 9 κρούσματα στο νομό Ξάνθης, εκ των οποίων τα 4 είναι από τον Εχίνο, και τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα διαπιστώθηκε ότι η περιοχή είναι υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή και γι’ αυτό κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση.

Με βάση την απόφαση αυτή επιβλήθηκε πλήρης προσωρινός περιορισμός των κατοίκων, χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Η Περιφέρεια και ο δήμος θα αναλάβουν την τροφοδοσία για τα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα συνδράμουν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Το ΚΥ Εχίνου ενισχύεται με ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο από το ασθενοφόρο.

Με δεδομένο ότι η ΠΕ Ξάνθης εντάσσεται στις περιοχές όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος το Γενικό Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με υγειονομικό δυναμικό από τις ένοπλες δυνάμεις.

Η απόφαση περιορισμού ισχύει έως τις 7 Απριλίου, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή θα αρθεί.

Δεδομένο είναι ότι σημαντικό ρόλο για την επιδείνωση της κατάστασης και την επιβολή του μέτρου έπαιξε η επιστροφή εκατοντάδων συμπολιτών από το δήμο Μύκης, που εργάζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι ήρθαν στα σπίτια τους τις τελευταίες ημέρες από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και άλλες χώρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…