Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα πλευρικά διόδια στα Βαφέικα

Σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα πλευρικά διόδια στα Βαφέικα

0

Πώς θα αλλάξει η κυκλοφορία-Μέχρι πότε θα ισχύουν οι προβλεπόμενοι αποκλεισμοί

 Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έναρξη του έργου κατασκευής των πλευρικών διοδίων στον κόμβο Βαφεϊκων, εξέλιξη που είχαμε επισημάνει ότι θα δρομολογηθεί εντός των ημερών σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίθηκε η πραγματοποίηση των εν λόγω εργασιών της 1ης φάσης, όπως αναφέρονται στην εγκεκριμένη σχετική μελέτη της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ» και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Στην 1η φάση εντάσσονται η κατασκευή:

Α)Των Πλευρικών Διοδίων στον Κλάδο Εισόδου 10 (Δυτικός – από Ξάνθης προς Καβάλα) και

Β)Των Πλευρικών Διοδίων στον Κλάδο Εξόδου 30 (Νότιος – από Καβάλα προς Πόρτο Λάγος).

Για το λόγο αυτό, δρομολογείται ο πλήρης αποκλεισμός του Κλάδου Εισόδου 10 και του Κλάδου Εξόδου 30, από απόλυτη Χ.Θ. 523+390 έως Χ.Θ. 524+400.

 Πώς θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία

Η διέλευση των οχημάτων επί της Εγνατίας Οδού και για τις δύο κατευθύνσεις θα διεξάγεται κανονικά σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ η διέλευση των οχημάτων στους λοιπούς κλάδους του Α/Κ Βαφέικων δεν επηρεάζεται και θα πραγματοποιείται σε πλήρες πλάτος οδοστρώματος, σύμφωνα με την μόνιμη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση – ασφάλιση και τον Κ.Ο.Κ..

Οι κινήσεις του Α/Κ Βαφέικων που δεν θα εξυπηρετούνται πλέον, θα είναι η κίνηση επί της Ε.Ο. από Ξάνθη μέσω της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Αβδήρων προς Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Καβάλα, λόγω αποκλεισμού του Κλάδου Εισόδου 10 και η κίνηση επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Καβάλα προς Πόρτο Λάγος και Φανάρι, λόγω αποκλεισμού του Κλάδου Εξόδου 30. Οι παραπάνω δύο κινήσεις, για όσο χρονικό διάστημα θα είναι σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικών διαδρομών, για τις οποίες θα ενημερώνονται έγκαιρα οι οδηγοί στο οδικό δίκτυο με κάθετη σήμανση και ως περιγράφονται στην εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Εγνατίας Οδού.

 Έως 16 Ιουνίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η έναρξη των εργασιών δύναται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό από την έκδοση της Απόφασης και την ανάρτησή της στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ενώ η χρονική της διάρκεια ορίζεται για διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης (16/3).

Οι εργασίες, για άκρως σημαντικούς λόγους ασφαλείας, θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…