Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σχέδιο επέκτασης του φράχτη του Έβρου κατά 40 χλμ

Σχέδιο επέκτασης του φράχτη του Έβρου κατά 40 χλμ

0

Θα κοστίσει 10-15 εκ. ευρώ και το κόστος θα καλυφθεί από πόρους της ΕΕ

 Κατά 40 χιλιόμετρα πρόκειται να επεκταθεί ο ήδη υπάρχων φράχτης στον Έβρο κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, καλύπτοντας σημεία εύκολης πρόσβασης για πρόσφυγες και μετανάστες. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι το έργο πρόκειται να είναι έτοιμο σε τρεις μήνες, θα κοστίσει 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ που θα καταβληθούν από την ΕΕ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για απάντηση των αρχών ασφαλείας της Ελλάδας στη τουρκική επιθετικότητα.

Ο ήδη υπάρχον φράχτης πρόκειται να οχυρωθεί εκ νέου καθώς έχει υποστεί ζημιές.

Οι πηγές που επικαλούνται «Τα Νέα», αναφέρουν ότι ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «η κατασκευή του νέου φράχτη, σε μήκος σχεδόν τριπλάσιο από τον προηγούμενο, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι ο φράχτης του Έβρου είχε κατασκευαστεί από τη κυβέρνηση Σαμαρά και επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της χώρας κατά 3 εκ. ευρώ. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αρνηθεί να χρηματοδοτήσει τη κατασκευή ενώ η κυβέρνηση είχε δεχτεί δριμεία κριτική τότε τόσο για την αναποτελεσματικότητα του έργου όσο και για την «απάνθρωπη» λογική σε σχέση με τη διαχείριση του προσφυγικού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …