Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σαρωτικοί έλεγχοι τήρησης καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Σαρωτικοί έλεγχοι τήρησης καραντίνας για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

0

92 πρόστιμα των 5.000 για όσους επέστρεψαν από ταξίδι και βρέθηκαν εκτός σπιτιού

Και δεύτερος νεκρός στην Ξάνθη από τον κορωνοϊό-46χρονος στρατιωτικός κατέληξε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης-892 τα συνολικά κρούσματα-12 στο ΠΝΓΑ

Στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος για τον κορωνοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 71 στη χώρα, και συνολικά στην Ελλάδα φτάνουν τα 892.

57 συμπολίτες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα.

Οι νέοι θάνατοι είναι τέσσερις και συνολικά καταγράφονται στην Ελλάδα 26.

42 συμπολίτες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όπως είπε ο καθηγητής: «η πορεία της επιδημίας είναι ανάλογη με τα μέτρα και την τήρησή τους. Έως τώρα δεν υπάρχουν σημάδια εκθετικής αύξησης, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης».

Ειδική αναφορά έκανε σε κρούσματα σε νέους ανθρώπους και το θάνατο του γερμανού επισκέπτη καθηγητή στην Κρήτη, τονίζοντας ότι σε επαγρύπνηση βρίσκονται όλοι οι γιατροί του κόσμου. Όπως εξήγησε ωστόσο, η επιπλοκή που παρουσιάστηκε δεν αφορά μεγάλο ποσοστό ασθενών, όπως δείχνουν δημοσιευμένα δεδομένα κινέζων επιστημόνων

Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε επίσης και τα αποτελέσματα της εποχικής γρίπης που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ ανακοινώνοντας ότι τελείωσε η περίοδος υψηλής μετάδοσης της γρίπης. Σύμφωνα με την έκθεση στη χώρα μας, καταγράφηκαν 241 σοβαρά κρούσματα και 97 θάνατοι.

5.824 συμπολίτες επέστρεψαν από το εξωτερικό και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, 5.824 συμπολίτες βρίσκονται σε κατάσταση κατ’ οίκον περιορισμού επειδή επέστρεψαν από το εξωτερικό και 825 ολοκλήρωσαν το 7ημερο η 14ήμερο καραντίνας. Διενεργήθηκαν συνολικά 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και εντοπίστηκαν 92 περιπτώσεις ατόμων που βρέθηκαν εκτός σπιτιού και στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και ακολούθησαν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμορφώνονται πλήρως.

Ως προς την πιθανότητα ένταξης και νέων οικισμών σε καραντίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τους τοπικούς επιπολασμούς ανά 12ωρο τρέχοντας τα απαραίτητα μοντέλα και αλγορίθμους και η απόφαση, που σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολη, λαμβάνεται ανά 12ωρο.

Εν αναμονή για την επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων στην Ξάνθη

Οκτώ παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ξάνθη, με δύο από αυτούς να έχουν καταλήξει. Πρόκειται για τον 73χρονο από τον Εχίνο που «έφυγε» την Τρίτη και τον 46χρονο στρατιωτικό από την Ξάνθη που απεβίωσε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τη συμπτωματολογία, ακόμη δύο περιπτώσεις από την ορεινή περιοχή αντιμετωπίζονται ως κρούσματα αν και δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα από το τεστ, όπως και άλλα περίπου 15 που αναμένονται στο νομό.

12 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Π.Ν.Γ.Α.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μέχρι και χθες Πέμπτη στις 15.00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά, 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Απ’ αυτά, τα 4 νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α. Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση: «δυστυχώς σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε τον πρώτο Θάνατο από COVID- 19. Πρόκειται για άνδρα 46 ετών από την περιοχή της Ξάνθης, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Π.Γ.Ν.Α. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους, στους οικείους του. Τονίζεται επανειλημμένα, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Δύο εκ των κρουσμάτων που νοσηλεύονται στην Αλεξανδρούπολη είναι από την Ξάνθη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…