Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

0

«Κορωνοϊκές ημέρες»
Διανύουμε «κορωνοϊκές ημέρες». Δηλαδή δύσκολες, ημέρες ευθύνης προσωπικά και ως προς το σύνολο.
Η εξάπλωση του ιού είναι μεγάλη, τα κρούσματα πολλά, και αντίστοιχα πολλοί και οι θάνατοι.
Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι δραστικά, ενίοτε και δυσάρεστα, όμως για να υπάρξει αποτέλεσμα είναι απαραίτητα να ληφθούν.
Γ.Δ.


Κανένα κρούσμα στην Ξάνθη
Κυκλοφορούν και… οπλοφορούν οι διάφοροι ανόητοι και διασπείρουν ψεύτικες πληροφορίες.  Λοιπόν, μέχρι στιγμής, υπεύθυνα, δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ξάνθη.
Προχθές μάλιστα κάποιος ανεύθυνος διέδωσε ότι υπάρχει κρούσμα του ιού  και πως νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης.
Ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε ότι κάτι παρόμοιο δεν υφίσταται.
Σημειώνουμε δε πως κρυφό κρούσμα δεν μπορεί να υπάρξει, δεν το κρύβει κανείς.
Άρα, μόνον από υπεύθυνες πηγές η ενημέρωσή σας. Από την Εφημερίδα μας και το site αυτής.
Γ.Δ.


Πάρε κόσμε αλοιφές
Είναι αρχηγός κόμματος που μπήκε στη βουλή. Είναι βορειοελλαδίτης και κατά δήλωσή του, έχει βρει την λύση για τον κορωνοϊό. Λύση με όνομα ελληνικό, «Βυζαντινόν»  και ιδού τι περιέχει η κηραλοιφή: δηλητήριο οχιάς και μέδουσας (!) καλέντουλα, αλόη, ρίγανη και άλλα βότανα όπως υποστηρίζει ο συμπαθής κατά τα άλλα Βελόπουλος.
Είμαστε χώρα παρανοϊκών μάλλον, όταν υπάρχουν άνθρωποι που είναι τόσο εύπιστοι και ελπίζουν στη θεραπεία τους στις κηραλοιφές.
-Είμαστε πραγματικά απερίγραπτοι…
Γ.Δ.


Λίγο γέλιο
Μπορεί ο φόβος για τον κορωνοϊό να μεγαλώνει όσο πληθαίνουν τα κρούσματα, ωστόσο δεν λείπει και το χιούμορ, και δη το διαδικτυακό. Αντιγράφουμε :
– Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Μετά κάποιος θα πρέπει να κλείσει και τα καφέ…
-Εσείς πώς αντιμετωπίζετε τον κορωνοϊό; Με πρόπολη όπως προτείνει ο αριστερός Κραουνάκης ή με αγιασμό και μαντζούνια που πουλάει ο δεξιός Βελόπουλος.
-Έχω πασαλειφτεί αυτές τις μέρες με τόσο οινόπνευμα και αντισηπτικό, που έτσι και ανάψει κανείς τσιγάρο δίπλα μου θ’ αρπάξω σαν κουκουνάρι…


 Λίγα λόγια για τη Ραμσάρ
Στην περιοχή μας η Σύμβαση Ραμσάρ είναι γνωστή διότι θέτει μια σειρά από περιορισμούς στους χώρους που ορίζονται από τη διεθνή σύμβαση που υπέγραψε και η χώρα μας.
Οι περιορισμοί αυτοί που ορίζονται ανά ζώνη, καθορίζουν εάν θα επιτραπεί η ήπια ανάπτυξη, χαμηλής όχλησης κλπ.
Αυτή τη σύμβαση, λοιπόν προσπαθεί με αιτιολογημένες προτάσεις ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης να χαλαρώσει, βελτιώνοντάς την ως προς την υλοποίηση θερμοκηπιακών επενδύσεων κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι η Σύμβαση Ραμσάρ είναι αρκετά παλιά και σίγουρα απαιτείται επικαιροποίηση βάση των νέων δεδομένων.
Γ.Δ.


Ο κορωνοϊός και ο τούρκικος…παρανοϊός
Νέο γύρο προκλήσεων και απειλών από τον Τούρκο Πρόεδρο. Χαρακτήρισε «ναζιστική» τη στάση της χώρας μας επειδή κράτησε κλειστά τα σύνορά της και τα σύνορα της Ευρώπης τηρώντας τη συμφωνία που η Τουρκία αθέτησε. Τι να πει κανείς. Μάλλον χτύπησε ο …παρανοϊός την γειτονική χώρα!
Να θυμίσουμε πως τι προηγούμενες μέρες που ο Τούρκος πρόεδρος ήταν στις Βρυξέλες και είχε συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο υπήρχε σχετική ηρεμία στον Έβρο ως δείγμα καλής διαγωγής. Ως φαίνεται τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά στις συναντήσεις αν κρίνουμε από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών, το ίδιο και στην Ρωσία και έτσι άρχισε πάλι το ίδιο βιολί. Εμβολισμός ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό και υπερπτήσεις τουρκικών F16 πάνω από τον Έβρο.
Δεν μας φτάνει ο κορωνοϊός έχουμε και τον παρανοϊό των γειτόνων μας!
Μ.Ξ. 


Λόγω φορολογίας
Να δώσουμε κάποια νούμερα για το πώς διαμορφώνεται η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας.
Λοιπόν. Τιμή διυλιστηρίου 0,4471€ ή 28,03% της τιμής αγοράς του βαρελιού
-Φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις 1,02€ ή 63,95%
-Εκτιμώμενο περιθώριο εμπορίας και πρατηριούχων 0,1279€ ή 8,02%
-Τιμή αντλίας, 1,595€
Συμπέρασμα: Η πολύ μεγάλη επιβάρυνση στην τιμή  της βενζίνης όπως και του πετρελαίου βέβαια, προέρχεται από τους φόρους που βάζει το κράτος και που πηγαίνουν στα ταμεία του.
Εάν δεν μειωθεί αυτός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, φθηνή βενζίνη στη χώρα μας μην περιμένουμε να δούμε. Απλά πράγματα.
Γ.Δ.


Αποκάλυψη περίεργων τύπων
Το’χουμε το στραβό αυτό εμείς οι Έλληνες. Να μιλάμε με περισπούδαστο ύφος για πράγματα που δεν γνωρίζουμε!
Το φαινόμενο αποκαλύφθηκε σε όλο το αρνητικό «μεγαλείο»  του, τώρα με την υπόθεση του κορωνοϊού.
Το τι ακούστηκε μέχρι στιγμής δεν λέγεται και το τι θ’ακούσουμε ακόμη είναι το κάτι άλλο.
Παράλληλα, εμφανίστηκαν και αποκαλύφθηκαν κάτι περίεργοι τύποι από το πουθενά που λένε ό,τι τους κατέβει.
Γι’αυτό προσοχή. Μην παρασυρθούμε από τις μπούρδες του κάθε δήθεν γνώστη. Και κυρίως μακριά από κάποιους ξερόλες που προτείνουν ματζούνια για θεραπεία ή προφύλαξη.
Γ.Δ.


Μεταστροφή της Γερμανίας
Η αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνησης στα σύνορα, η στοιχειοθετημένη απόρριψη των τουρκικών ισχυρισμών στους ευρωπαίους εταίρους αλλά και η επιτυχημένη επικοινωνιακά προβολή του θέματος, πέτυχαν την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, και ως συνέπεια την αλλαγή στάσης και της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία. Η Γερμανίδα καγκελάριος για πρώτη φορά μίλησε με τόσο σκληρή γλώσσα για την Τουρκία τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να περιμένει κατανόηση εάν προσπαθεί να λύσει τα δικά της προβλήματα στην πλάτη των προσφύγων, οι οποίοι βρίσκονται αδιέξοδο στα ελληνοτουρκικά σύνορα» ενώ παράλληλα υπογράμμισε «την πλήρη αλληλεγγύη και την πλήρη υποστήριξή της» προς την κυβέρνηση της Αθήνας. Μάλιστα η Μέρκελ αρνήθηκε να δει κατ’ ιδίαν τον Ερντογάν, τον οποίο παρέπεμψε στους αρμόδιους αξιωματούχους της Ε.Ε.
Όσο για τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, αφού έβαλε φόντο στο προφίλ του το στάτους #westandbygreece (στηρίζουμε την Ελλάδα), συνέστησε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πριν συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο τα εξής: «Η Ευρώπη πρέπει να είναι ξεκάθαρη με την Τουρκία: σταματήστε το χάος στα σύνορα και μπορούμε να συζητήσουμε μία νέα συμφωνία. Αν θέλετε περισσότερα, όπως visa με λιγότερους περιορισμούς θα πρέπει να συζητήσουμε τις παράνομες γεωτρήσεις στα Κυπριακά νερά. Αν θέλετε να μιλήσουμε για εμπόριο θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε για τους κανόνες δικαίου στη χώρα σας…»


Οι Ξανθιώτες υπό τον φόβον του κορωνοϊού
10 νέα κρούσματα προστέθηκαν χθες στην λίστα φτάνοντας τα 99 στην χώρα μας. Το ευχάριστο είναι ότι εξακολουθούμε να μην έχουμε κανένα κρούσμα στην Ξάνθη. Να πούμε επίσης ότι όλα ανακοινώνονται από τα κεντρικά. Οι Ξανθιώτες γενικά επιδεικνύουν ψυχραιμία και επιστρατεύουν το χιούμορ για να αντιμετωπίσουν το φόβο που είναι υπαρκτός και φαίνεται στις αντιδράσεις τους. Για παράδειγμα δεν υπάρχει δείγμα μάσκας στα φαρμακεία ενώ εξαντλούνται στο άψε – σβήσε τα απολυμαντικά έως και το φωτιστικό οινόπνευμα όπως μας είπαν φαρμακοποιοί. Κάποιοι συνταξιούχοι μετά το κλείσιμο των ΚΑΠΗ άφησαν και τα καφενεία και άραξαν στα παγκάκια της πλατείας στον καθαρό αέρα. Κάποιοι άλλοι συστήνουν το …τσίπουρο ως ένα ακόμη μέτρο καταπολέμησης του κορωνοϊού! Άλλο ένα που χαρακτηρίζει την ζωή υπό τον φόβο του κορωνοϊού είναι ότι έχουν μειωθεί οι εγκάρδιοι χαιρετισμοί και οι χειραψίες. Όλοι πλέον κρατούν μια απόσταση ασφαλείας. Τα παιδιά που πλέον δεν πηγαίνουν στα σχολεία απολαμβάνουν τις βόλτες τους με τους γονείς τους ενώ οι δάσκαλοι πίνουν καφεδάκι στις καφετέριες. Γενικότερα πλέον όλοι προτιμούν τους ανοιχτούς χώρους και πειθαρχούν στα βασικά μέτρα προφύλαξης γιατί άρχισαν να ανησυχούν σοβαρά ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…