Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πλήρης ετοιμότητα στο Νοσοκομείο Ξάνθης για τον κορωνοϊό

Πλήρης ετοιμότητα στο Νοσοκομείο Ξάνθης για τον κορωνοϊό

0
nosokomio_xanthis_exo-empros

Υπάρχει επάρκεια του αναγκαίου υλικού- Ακολουθεί με υπευθυνότητα τις οδηγίες το προσωπικό

Τρία ύποπτα κρούσματα ελέγχθηκαν αλλά βρέθηκαν αρνητικά μέχρι σήμερα στην Ξάνθης

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο της Ξάνθης, την ώρα που έχουν φτάσει τα 46 τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.  Η διασπορά και σε άλλα σημεία της χώρας θεωρείται πλέον βέβαιη, οπότε το μεγάλο στοίχημα είναι ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος περιορισμός της διάδοσης, κυρίως σε ομάδες στόχου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας υπάρχει επάρκεια υλικών, ενώ και το προσωπικό έχει λάβει οδηγίες τις οποίες ακολουθεί με υπευθυνότητα. Η ανάκληση αδειών για το προσωπικό των νοσοκομείων που αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να εφαρμόζεται, ενώ και οι ώρες επισκεπτηρίου έχουν περιοριστεί περαιτέρω, ώστε να θωρακιστεί το νοσηλευτικό ίδρυμα και οι ασθενείς του.

Μέχρι στιγμής στην Ξάνθη έχουν ελεγχθεί τρία ύποπτα κρούσματα, τα οποία βγήκαν αρνητικά οπότε με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο κορωνοϊός δεν έχει περάσει τα τείχη της πόλης.

Αυτό που συστήνεται στους πολίτες κατά κύριο λόγο είναι ψυχραιμία, καθώς δεν αποκλείεται τα μέτρα πρόληψης να ενταθούν με περαιτέρω αναστολή λειτουργίας σχολείων, δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και εκκλησιών, θέμα που ξεκίνησε να συζητείται έντονα, χωρίς την απαιτούμενη, όμως, νηφιαλιότητα.

Από την πλευρά του ΕΟΔΥ επισημαίνεται η ανάγκη τήρησης των μέτρων υγιεινής από τους πολίτες, η αποφυγή ταξιδιών σε περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα και η τήρηση των οδηγιών του από ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα κρούσματα.

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…