Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πέντε πρώτες παραβάσεις στην Ξάνθη για άσκοπες μετακινήσεις

Πέντε πρώτες παραβάσεις στην Ξάνθη για άσκοπες μετακινήσεις

0

Ξεπέρασαν τους 250 οι έλεγχοι πεζών και οχημάτων από την αστυνομία σε όλο το νομό

 Αρκετά ικανοποιητικό το επίπεδο συμμόρφωσης των ξανθιωτών με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

 

Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας τη δεύτερη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η Αστυνομία αφού άφησε ένα προειδοποιητικό και ενημερωτικό 24ωρο για τους πολίτες, προκειμένου να προσαρμοστούν στην εφαρμογή του μέτρου, από σήμερα το πρωί ξεκίνησε πιο εντατικούς ελέγχους σε πεζούς και οχήματα, σε όλο το νομό.

Συνολικά, μέχρι αργά το μεσημέρι διενεργήθηκαν πάνω από 250 έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα και διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, όπου οι συμπολίτες δεν έφεραν σχετικό τεκμήριο για την αναγκαστική κυκλοφορία τους.

 

Συνειδητοποιημένοι οι ξανθιώτες

Αρκετά ικανοποιητικό είναι το επίπεδο συμμόρφωσης των ξανθιωτών με το νέο μέτρο, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή κ. Πασχάλη Γιώρη, ο οποίος επεσήμανε ότι οι συμπολίτες δείχνουν, με λίγες εξαιρέσεις να κατανοούν την ανάγκη τήρησης του μέτρου για την προστασία της υγείας και συμπεριφέρονται με ατομική ευθύνη, η οποία συνδράμει ουσιαστικά και στο έργο της Αστυνομίας, που ανέλαβε να εποπτεύσει την εφαρμογή της πρωτόγνωρης συνθήκης.

 

Πλήρης τήρηση και του μέτρου της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων στο νομό

Πλήρης είναι στο νομό Ξάνθης και η τήρηση του μέτρου της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, όπου έχει επιβληθεί. Χωρίς νέες παραβάσεις για άλλη μια μέρα ήταν και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου από την αρχή της επιβολής του μέτρου έχουν διαπιστωθεί συνολικά δέκα περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου, πανελλαδικά, βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις και συνελήφθησαν 8  άτομα. Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 250 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 258 άτομα.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν να λειτουργούν χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…