Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μόνο με ραντεβού οι επισκέψεις στο γιατρό

Μόνο με ραντεβού οι επισκέψεις στο γιατρό

0

Πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες προστασίας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης

 Ηλεκτρονικά θα αποστέλλονται εξετάσεις από τα μικροβιολογικά εργαστήρια και θα διενεργούνται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις ιδιωτικές δομές υγείας (ιατρεία-εργαστήρια) για προληπτικές εξετάσεις και προβλήματα υγείας που μπορούν να περιμένουν, καθώς, όπως επισημαίνει, κινδυνεύουν να μεταδώσουν ή να προσβληθούν από κορωνοϊό, ειδικά τα άτομα με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένοι.

Συμβουλεύει τους πολίτες, όταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον γιατρό τους. Να μην αναζητούν τεστ για τον κορωνοϊό χωρίς ιατρική παραπομπή. Ο Ι.Σ.Ξ. καλεί επίσης, τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα (ιατρεία και εργαστήρια) να εξετάζουν μόνο επείγοντα περιστατικά λαμβάνοντας μέτρα προστασίας ατομικής και των εξεταζομένων. Επίσης να είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με περιστατικά που παραμένουν στο σπίτι, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου και δίνοντας την ευκαιρία στο δημόσιο σύστημα να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

«Οι οδηγίες αυτές πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι προαιρετικές αλλά υποχρεωτικές. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι συντονισμένες και άμεσες για να παραμείνει η κατάσταση υπό έλεγχο και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα της έκτασης που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Οι παραπομπές στο νοσοκομείο να γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γιατρούς του νοσοκομείου», επισημαίνει με έμφαση στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος.

 Οδηγίες για την επικοινωνία με το γιατρό και για εξετάσεις

1. Στα ιδιωτικά ιατρεία εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά.

2. Οι ασθενείς γίνονται δεκτοί μόνο μετά από ραντεβού.

3. Ιατρεία που εξετάζουν παιδιά και ενήλικες τα δέχονται σε διαφορετικές ημέρες και απολυμαίνονται καθημερινά.

4. Εργαστήρια παντός τύπου δέχονται μόνο επείγοντα με ανάλογα μέτρα προστασίας. Η γνωμάτευση των εξετάσεων και η αποστολή των αποτελεσμάτων γίνεται μέσω ιντερνέτ η fax. Δεν παραδίδονται αποτελέσματα με φυσική παρουσία του ασθενούς ή συνοδών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Ξάνθης

Με χρηματοδότηση 318.000 ευρώ. Παράλληλα με την προμήθεια των ποδηλάτων θα δημιουργηθεί δί…