Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Μέτρα προστασίας, στήριξη σε όσους πλήττονται και ατομική ευθύνη

Μητσοτάκης: Μέτρα προστασίας, στήριξη σε όσους πλήττονται και ατομική ευθύνη

0

Ιδιαιτέρως στα παιδιά και στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου που έχουν απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του

Τι είπε για τη στάση της Εκκλησίας

 

Την ατομική ευθύνη που δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένα μαζικό μέτρο ανέδειξε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και η πρόσληψη 2.000 ατόμων, που θα παραμείνουν και μετά τη λήξη του συναγερμού στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Για την αναστολή των σχολείων τόνισε, ότι η σχολική χρονιά δε θα χαθεί και ότι το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται πολλά πιθανά σενάρια, με βαρύτητα στα τηλεμαθήματα.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, που πλέον έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο συνέστησε να συνεχίσουν το διάβασμα, να συναντώνται σε σπίτια σε μικρές παρέες και να αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους. Επέμεινε ιδιαίτερα να αποφεύγουν τις επαφές με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που αποτελούν ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που πλήτττονται με πρώτα την αναστολή πληρωμής του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών και επεσήμανε ότι θα ληφθούν και νέα μέτρα στη συνέχεια.

Στο τέλος του διαγγέλματός του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στάση της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι: «ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συνανθροίσεις ισχύει και για την Εκκλησία. Τα θρησκευτικά καθήκοντα θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα», επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος έχει ανάγκη να στραφείς την πίστη του γι’ αυτή την πρωτοφανή διπλή απειλή που βιώνει η χώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…