Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών ζητά η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Μέτρα στήριξης των επαγγελματιών ζητά η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης

0

Τονίζει την κρισιμότητα της άμεσης στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας και την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από τους πολίτες

 

Στην λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας και την τήρηση της ατομικής υγιεινής από την πλευρά των πολιτών, δίνει βαρύτητα η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, που επισημαίνει ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις επιβάλλουν τη λήψη όλων των αναγκαίων και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού: επιδημιολογική επαγρύπνηση, ενίσχυση της πρόληψης, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση νοσημάτων και πάνω απ’ όλα άμεση στελέχωση όλων των υπηρεσιών υγείας».

Στη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης Βαγγέλης Βακιρτζής, τονίζει ότι τα μέτρα πρέπει να συνδυαστούν και με επαρκή μέτρα οικονομικής στήριξης και για τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που ήδη βιώνουν τις πρώτες συνέπειες και σε οικονομικό επίπεδο.

Ειδικά, για τους αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000, η παράταξη διεκδικεί:

1-Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

2-Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο

3-Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία,ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

4- Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κλπ

5-Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, αναλογικό του επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της οικογένειας.

6- Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους

7-Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για όσους κλείνουν αναγκαστικά τις επιχειρήσεις τους λόγω των γενικών μέτρων πρόληψης, όπως ιδιοκτήτες κυλικείων σε σχολεία δημοτικών αναψυκτηρίων κλπ .

8- Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό για τις μισθολογικές και ασφαλιστικές τους ανάγκες  για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…