Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε απόλυτη καραντίνα ο Εχίνος για τον κορωνοϊό

Σε απόλυτη καραντίνα ο Εχίνος για τον κορωνοϊό

0

Μετά τον 73χρονο που κατέληξε άλλα δύο κρούσματα  –  Αστυνομία Ξάνθης : Κλιμάκιο ελέγχου και γιατρός για θερμομέτρηση στο 8ο χιλιόμετρο

 

Δήμαρχος Μύκης: «Πολύ σωστά τα μέτρα για τον Εχίνο εμείς τα ζητήσαμε…»

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: «Κάποιοι στον Εχίνο δεν πειθάρχησαν με τις οδηγίες…»

15 άτομα επέστρεψαν στην Βελόνη Αβδήρων – Ενημέρωση και έλεγχος από την αστυνομία

 

 

Μέρες απόλυτης καραντίνας με κατ΄οίκον περιορισμό ζουν οι 3.000 περίπου κάτοικοι του οικισμού Εχίνου του δήμου Μύκης από νωρίς το πρωί τις 26ης Μαρτίου και έως τις 7 Απριλίου μετά από απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού καθώς κρίθηκε περιοχή υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου λόγω κορωνοϊού.

Μετά τον 73χρονο που κατέληξε άλλα δύο κρούσματα 

Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία μετά τον θάνατο του 73χρονου που νοσηλευόταν στο ΠΓΝΑ ανήμερα της 25ης Μαρτίου αλλά και άλλα 2 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οικισμό και τα οποία έχουν μεν την συμπτωματολογία του κορωνοϊού και αντιμετωπίζονται μ’ αυτό τον τρόπο, ωστόσο δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα των τεστ που υποβλήθηκαν. Και τα δύο κρούσματα είναι άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Δήμαρχος Μύκης: «Πολύ σωστά τα μέτρα για τον Εχίνο εμείς τα ζητήσαμε…»

Μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν ανέφερε πως ο ίδιος έκανε αίτημα να κηρυχθεί ο Εχίνος σε έκτακτη ανάγκη προκειμένου να μη κινδυνεύει ο πληθυσμός από όσους έχουν έλθει από το εξωτερικό και παρά την ενημέρωση που τους έχουν γίνει δεν τήρησαν τις οδηγίες με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας θάνατος και πιθανά κρούσματα. «Όλα πάνε καλά. Υπάρχει απόλυτος έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τον οικισμό του Εχίνου. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τροφοδοσία. Είναι πολύ σωστά τα μέτρα που έχουν παρθεί και εμείς θα συνδράμουμε στην τήρησή τους για το καλό όλης της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Ριτβάν.

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: «Κάποιοι στον Εχίνο δεν πειθάρχησαν με τις οδηγίες…»

Απολύτως αναγκαία χαρακτήρισε την απόφαση να τεθεί σε έκτακτη ανάγκη ο Εχίνος και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Ευφραιμίδης επισημαίνοντας πως είχαν παρατηρηθεί περιπτώσεις απειθαρχίας κάποιων απ’ αυτούς που επέστρεψαν από χώρες της Ε.Ε. τον αριθμό των οποίων τον υπολογίζει στους 900 για τον Εχίνο. «Είχαν ενημερωθεί όλοι κι όμως δεν υπάκουσαν όλοι.  Παρατηρήθηκαν απείθαρχοι που έθεταν σε κίνδυνο όλο τον οικισμό και την τοπική κοινωνία.

Γι αυτό και κρίθηκε αναγκαία η απόλυτη καραντίνα», αναφέρει ο κ. Ευφραιμίδης. Σ’ ότι αφορά την κατάσταση στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Ξάνθης ο κ. Ευφραιμίδης ανέφερε πως υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση ιδιαίτερα μετά την κατάληξη του 73χρονου που προκάλεσε έντονη ανησυχία κυρίως στους ηλικιωμένους της περιοχής Σταυρούπολης.

15 άτομα επέστρεψαν στην Βελόνη Αβδήρων – Ενημέρωση και έλεγχος από την αστυνομία

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν και αρκετοί συμπολίτες μας μέσα στην πόλη που επέστρεψαν αλλά και σε άλλους δήμους όπως στον δήμο Τοπείρου και τον δήμο Αβδήρων στην περιοχή της Βελόνης. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 15 άτομα επέστρεψαν τις τελευταίες μέρες στον οικισμό και εθεάθησαν να κυκλοφορούν στον οικισμό των Αβδήρων. Σε μια μικρή κοινωνία όπου όλοι γνωρίζονται έγινα αμέσως αντιληπτοί προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Όπως πληροφορηθήκαμε από τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη τους έχει ενημερώσει η Αστυνομία και ο δήμος για τα μέτρα που πρέπει να τηρήσουν και θα ελέγχονται συνέχεια.

Αστυνομία Ξάνθης : Κλιμάκιο ελέγχου και γιατρός για θερμομέτρηση στο 8ο χιλιόμετρο

Βαρύτητα στην περιφρούρηση της καραντίνας που επιβλήθηκε στον Εχίνο καθώς και σ’ όλο τον ορεινό όγκο δίνει η αστυνομία Ξάνθης. Διενεργούνται αυστηρότατοι έλεγχοι στις  3 εισόδους του Εχίνου. Επίσης λαμβάνεται μέριμνα για κάποιους αναξιοπαθούντες άτομα με χρόνιες παθήσεις που διαμένουν σε μονάδες κοντά στον οικισμό. Παράλληλα κλιμάκιο ελέγχου έχει τοποθετηθεί στο 8ο χιλιόμετρο απαγορεύοντας την διακίνηση προς άλλη περιοχή εκτός του δήμου Μύκης ενώ υπάρχει γιατρός και γίνεται θερμομέτρηση στους διερχόμενους.  Γίνονται επίσης συστάσεις σ’ αυτούς που διακινούνται λόγω εργασίας από τον δήμο Μύκης προς την Ξάνθη να προσπαθήσουν να πάρουν 15νθήμερη άδεια. Αυτό ωστόσο επαφίεται στους εργοδότες τους.  Γενικότερα η αστυνομία είναι σε γενική κινητοποίηση καθώς αναμένονται να επιστρέψουν και άλλα άτομα με τσάρτερ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…