Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα Φροντιστήρια

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα Φροντιστήρια

0

Πρόεδρος των Φροντιστών Ξάνθης, Η Ζωγράφος: «Δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα χάριν της διδασκαλίας εξ αποστάσεως»

 «Οι μαθητές μας θα είναι απολύτως έτοιμοι στις Πανελλήνιες – Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας» – Οι Φροντιστές συμφωνούν με τα μέτρα 

 Και μπορεί μεν τα σχολεία και τα φροντιστήρια να έκλεισαν υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού ωστόσο τα μαθήματα και η προετοιμασία των μαθητών δεν σταμάτησε ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλήνιες. Κι αυτό χάριν της τεχνολογίας που τίθεται στην υπηρεσία εκπαιδευτικής διαδικασίας και έχει ευρεία εφαρμογή.

Πρόεδρος των Φροντιστών Ξάνθης, Η Ζωγράφος: «Δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα χάριν της διδασκαλίας εξ αποστάσεως»

«Από προχθές που ισχύουν τα μέτρα δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα. Η διδασκαλία γίνεται από το σπίτι μέσω skype, viber και άλλων ηλεκτρονικών πλατφορμών τηλεκπαίδευσης»
Η. Ζωγράφος
Πρόεδρος Φροντιστών Ξάνθης

Τα σχολεία είναι άδεια όπως και τα Φροντιστήρια αλλά οι καθηγητές των Φροντιστηρίων και οι μαθητές τους είναι μπρος τις οθόνες των υπολογιστών τους και με την χρήση ηλεκτρονικών πλατφορμών συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα: «Από προχθές που  ισχύουν τα μέτρα δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα. Το πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου τηρείται κανονικά και τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν τα μαθήματα της Β’ και της Α’ Λυκείου. Ο χρόνος είναι πολύτιμος γι αυτό και η διδασκαλία γίνεται από το σπίτι μέσω skype, viber και άλλων ηλεκτρονικών πλατφορμών τηλεκπαίδευσης. Έτσι κι αλλιώς ήδη έχουμε ολοκληρώσει την ύλη των μαθημάτων και είμαστε στην φάση των επαναλήψεων. Όλα γίνονται κανονικά, οι ασκήσεις,  οι εργασίες, η αξιολόγηση. Το υπουργείο είχε την πρόνοια να αφήσει ανοιχτές τις διαιτητικές υπηρεσίες και έτσι έχουμε γραμματειακή υποστήριξη», επισημαίνει ο πρόεδρος των Φροντιστών Ξάνθης Ηρακλής Ζωγράφος.

«Οι μαθητές μας θα είναι απολύτως έτοιμοι στις Πανελλήνιες – Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας» – Οι Φροντιστές συμφωνούν με τα μέτρα 

Να σημειώσουμε πως η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης του χρόνου διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων: «Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Να τιθασευτεί ο κορωνοϊός . Είμαστε απολύτως σύμφωνοι με τα μέτρα που παίρνει η πολιτεία. Πιστεύουμε ότι είναι μια δύσκολη περίοδος. Αισιοδοξούμε ότι θα περάσει. Εμείς έχουμε χρέος  να βοηθήσουμε τους μαθητές να κάνουν και επαναλήψεις, να εκμεταλλευθούν δημιουργικά αυτή την περίοδο. Όταν γίνουν οι εξετάσεις οι μαθητές μας θα είναι απολύτως έτοιμοι», συμπληρώνει ο κ. Ζωγράφος.

ΟΕΦΕ: «Όλοι μαζί, Φροντιστές, Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές θα αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και ψύχραιμα ως κοινωνία το πρόβλημα»

Να σημειώσουμε πως η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα ότι θα συμβάλει στην εφαρμογή των οδηγιών και των κανόνων που θα θέτουν τα αρμόδια επιστημονικά Όργανα και η Πολιτεία. Με την ίδια αίσθηση ευθύνης δηλώνουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της Πολιτείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΕ αναφέρει: «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών μας και στους ίδιους τους μαθητές μας και τους καλούμε να δείξουν ψυχραιμία και σεβασμό σε όλα τα μέσα πρόληψης που έχουν κατ΄ επανάληψη ανακοινωθεί. Ζητάμε από τους μαθητές μας ιδιαίτερα, να μην εκλάβουν το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων ως ευκαιρία για να βρεθούν σε άλλους χώρους συνωστισμού, κάτι που θα ακύρωνε την ουσία της απόφασης της Πολιτείας. Τους καλούμε ταυτόχρονα να μην αντιμετωπίσουν το διάστημα αυτό ως χαμένο εκπαιδευτικά και μορφωτικά χρόνο, αλλά να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιηθεί δημιουργικά. Εμείς ως Εκπαιδευτικοί Φροντιστές θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη των μαθητών μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνολογίας.

Με την στάση μας θα συμβάλουμε και εμείς με όποιο κόστος στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη αίσθηση της κρισιμότητας της στιγμής. Όλοι μαζί, Φροντιστές, Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές θα αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και ψύχραιμα ως κοινωνία το πρόβλημα, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας τις οδηγίες, τους κανόνες και τα μέτρα της Πολιτείας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …