Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τη νέα κλειστή δομή μεταναστών στις Σέρρες διαφωνεί η Βουλγαρία

Με τη νέα κλειστή δομή μεταναστών στις Σέρρες διαφωνεί η Βουλγαρία

0

Στήριξαν οι παρατάξεις του δήμου Σιντικής «για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», αλλά ο υπουργός Άμυνας της γείτονος κάνει λόγο για «παράλογη» πρόταση

 Μπορεί όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντίκης Σερρών να συναίνεσαν ομόφωνα στη δημιουργία κλειστής δομής για τους μετανάστες που αφήχθησαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, ωστόσο τη διαφωνία της εξέφρασε η γειτονική χώρα δια μέσω του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος έκανε λόγο για μία «παράλογη πρόταση».

«Μία δομή παράνομων μεταναστών στην ελληνική πλευρά, κοντά στα σύνορά μας, δημιουργεί συνθήκες όξυνσης της έντασης. Είναι παράλογο και δεν είναι μια κίνηση καλής γειτονίας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Καρακατσάνοφ, προσθέτοντας: ««Ο στρατός της Βουλγαρίας είναι έτοιμος να αντιδράσει. Εγγυώμαι ότι δεν θα αφήσω ένα νέο κύμα μεταναστών να κατευθυνθεί προς τη χώρα μας». Η Σόφια έχει εγείρει από το 2016 έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία μήκους 259 χιλιομέτρων. Εξάλλου ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έχει προτείνει την εγκατάσταση των μεταναστών σε ένα κέντρο εκτός του εδάφους της ΕΕ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Θυμίζουμε πάντως ότι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σιντικής σε κοινή ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα… Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του δήμου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…