Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Μανιακοί διασκεδαστές

Μανιακοί διασκεδαστές

0

Ο Έλλην, όχι μόνον στα πεδία των μαχών αλλά και στις πίστες των χορευτών διαπρέπει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρώτος στο σπαθί, πρώτος και στο κλαρίνο με απόσταση χιλιάδων ετών από όλους τους άλλους διαγωνιζομένους λαούς.

Δεν μας φοβίσανε ποτέ ούτε τα δόρατα του Δαρείου, ούτε οι σιδερόφραχτοι στρατιώτες του Χίτλερ, αλλά ούτε και ο κορωνοϊός βεβαίως-βεβαίως. Ποιος είναι αυτός ο ιούλης που θα τρομάξει τα μπουζούκια, τα τέλια και τα τσιφτετέλια. Βγήκαν οι ηρωϊκοί Πατρινοί και διατράνωσαν την αφοσίωσή τους στα κονφετί και τα ντελαπόγκο. Τα είδε αυτά ο ιός και υποχώρησε ατάκτως στον νομό Ηλείας. Στην Πάτρα πια εμείς δεν έχουμε ζωή τραγουδούσαν όλα τα στελέχη του κορωνοϊού εν χορώ.

Τέτοιοι ήμασταν και σαν τέτοιοι θα παραμείνουμε για πάντα ως ήρωες αντίπαλοι πάσης ασθενείας και πάσης μαλακίας.

Την αντίθεσή της στην ισχύ του κορωνοϊού διατύπωσε και η διακεκριμένη λοιμοξιολόγος κυρία Γιαμαρέλου. Η ηρωική αυτή επιστήμων προχώρησε και ένα βήμα πιο μπροστά. Το πρωτελευταίο της ήταν στην άκρη του γκρεμού. Διατύπωσε, και πάντα ως επιστήμων, ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Ορθοδόξου μεταλήψεως καθ ότι το κουταλάκι του παπά προστατεύεται από τον Θεό. Σωστή και συνάμα επιστημονική άποψη. Τα κουταλάκια που έχετε στο σπίτι σας δεν τα προστατεύει εν ουδεμιά η ίδια υπερδύναμη. Διατείνεται η κυρία επιστήμων την πλημμελή φύλαξη των οικιακών οικοσκευών. Προσοχή λοιπόν να μην τρώτε στη γειτονιά σας όλοι μαζί από το ίδιο πηρούνι εκτός και αν έχει προηγηθεί ειδικός αγιασμός. Στην εκκλησία μπορείτε άφοβα να παίρνετε την μετάληψη έστω κι αν έχουν προηγηθεί από σας διακόσια άτομα με κούφια δόντια και μεταχειρισμένες μασέλες. Μεταλάβετε άφοβα. Άλλωστε και να νοσήσετε, θα πάτε στο πλησιέστερο Νοσοκομείο και θα γίνετε καλά. Έχουμε άριστους Γιατρούς.

Επανέρχομαι στο αδάμαστο της φυλής μας και το εύψυχον του λαού μας. Αν και η επίσημη πολιτεία απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις πολλοί γενναίοι συμπολίτες μας αρνήθηκαν την συμβουλή και τον νόμο και αντιστάθηκαν λυσσαλέα σε κάθε ιό και κάθε θυγατέρα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν αντελήφθη τον αγέρωχο χαρακτήρα μας και θέλησε να κάμψει το διασκεδαστικό φρόνημα των Ελλήνων. Κούνια που σας κούναγε φουκαράδες.

Βίγκα τα μπουζούκια, βίγκα και τα ουζερί με τους νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες και τα αγνά τσίπουρα Τυρνάβου και Ελασσώνος. Άντε να ρωτήσουν τους Ιταλούς τι έπαθαν στην Αλβανία το ’40. Άντε ντέ! Για ρωτήστε από τι σόϊ είναι ο Μήτσος. Εκεί να δεις τι Μάννα είχε, τι Πατέρα και τι μπατζανάκη. Δεν λέω για τα πρωτοξαδέρφια, τις νυφάδες και τους συμπεθέρους. Όλοι λεβέντες ένας κι ένας, ο ιός θα τον λυγίσει; Ποτέ.

Βέβαια αν αρχίσει τώρα κάνα βηχαλάκι, κανάν πονοκέφαλο, καμιά ψευτοδιάρροια και καμιά κομμάρα μην τρομάξετε, ο κορωνοϊός θα είναι, που κι αυτός πάλι να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε γνωστό τον άλλο Μήτσο με το καλλίτερο γραφείο κηδειών στην γειτονιά. Έχει θάψει αυτός γενιές και γενιές. Εμπιστευθείτε τον με κλειστά μάτια- κλειστά θα τα έχετε ούτως ή άλλως. Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, μόνον βαθύς να’ ναι ο τάφος, μη μείνει κάνα πόδι απ έξω!

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …