Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Κυκλοφόρησε η 11η ποιητική συλλογή του Θ. Βουγιουκλή

Κυκλοφόρησε η 11η ποιητική συλλογή του Θ. Βουγιουκλή

0

«Πολιτισμώ αφού… ποιήματα και κύματα»

Από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης»

40 χρόνια μετά το πρώτο βιβλίο με ποιήματα του αγαπητού ξανθιώτη Θωμά Βιουγιουκλή, κυκλοφόρησε το 11ο βιβλίο ποιημάτων του με τίτλο «Πολιτισμώ αφού… ποιήματα και κύματα» από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης». Τη φωτογραφία του εξωφύλλου ανέλαβε ο Ραμαδάν Ογλού Σιαμπάν και το εξώφυλλο ο Γαβριήλ Τσαγκαράτος.

Περιγραφή βιβλίου

«Σκέψεις αυτοτελείς, ασύγχρονες, ολοκληρωμένες και μη, συναισθηματικές ή σκληρές, λογικές και παράλογες, πολυσήμαντες οπωσδήποτε και πάντα, λύσεις πολλές και μη αναμενόμενες, φυσικές ή μεταφυσικές, ιδεαλιστικές και υλιστικές, προοδευτικές και συντηρητικές, σκωπτικές και δηκτικές, ανέμελες και αφελείς, επιτηδευμένες και ανεπιτήδευτες […]. Αποτιθέμενες στη Συλλογή, έτσι, όπως στη ζωή, στη φύση. Χαοτικές και αλλοπρόσαλλες. Να ‘χουμε το δικαίωμα να λέμε: Τακτοποιούνται γαμώτο, δε μπορεί να είναι τόσο χάος! Δικαίωμα στη δόμηση, μέχρι και στα όνειρα!» (από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Θωμάς Βουγιουκλής είναι Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επί 41 συνολικά έτη. Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής για 10 έτη και Πρόεδρος του Π.Τ.Δ.Ε για 8 έτη. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο MIT της Μασαχουσέτης, στο Udine της Ιταλίας και στο Bangor της Ουαλίας. Εργάζεται ερευνητικά κυρίως στα Καθαρά Μαθηματικά και ειδικότερα στην Άλγεβρα των Υπερδομών όπου έχει θεμελιώσει έναν κλάδο που πήρε το όνομά του, τις Hv-δομές. Επιπλέον, ασχολείται με τα Μαθηματικά Μοντέλα, τις εφαρμογές τους στην Εκπαίδευση και στις άλλες επιστήμες. Έχει πάνω από 160 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 3.000 διεθνείς αναφορές σε αυτές. Συμμετείχε και διοργάνωσε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και προπαντός στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τον Κ. Καραθεοδωρή. Το 2018 ο Δήμος της Ξάνθης τον βράβευσε με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης.

Έχει γράψει 7 διδακτικά βιβλία. Έχει εκδώσει 1 ανθολογία άρθρων για θέματα παιδείας και 10 ποιητικές συλλογές. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει 1 CD με τα τραγούδια του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πώς βλέπει ο Κωστής Παλαμάς τον  στρατηγό Μακρυγιάννη

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από το 1821 Με τον στρατηγό Μακρυγιάννη και τα Απομνημονεύματά του…