Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καθαρή από κορωνοϊό η Ξάνθη και η ΑΜΘ

Καθαρή από κορωνοϊό η Ξάνθη και η ΑΜΘ

0

Σύσκεψη στο δημαρχείο της Ξάνθης με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάχτυλο

 

Δηλώσεις του στο «Ε»: «Στην Ξάνθη δεν υπάρχει ασθενής… Υψηλό το επίπεδο προετοιμασίας στο νοσοκομείο Ξάνθης»

Τι είπε για το θέμα της Θείας Κοινωνίας: «Η Πίστη μας βοήθησε σε κρίσιμες περιπτώσεις… η Εκκλησία θα λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει»

 

 

Καθαρή από κορωνοϊό είναι η Ξάνθη αλλά και όλη η περιφέρειά μας σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ.  Αθανάσιου Εξαδάχτυλου ο οποίος περιόδευσε την περιοχή μας το Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα ο κ. Εξαδάχτυλος συνοδευόμενος από το  Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ.  Καραδέδο, κ. Σπανόπουλο, κα. Σταμπουλή, τον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Γεωργίου, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Ξάνθης και είχε συνάντηση με τον Βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη και τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης  κα. Ροφαέλα.

Σύσκεψη στο δημαρχείο της Ξάνθης με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τον κορωνοϊό

Στην συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο της πόλης όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης και σε σύσκεψη που ακολούθησε παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποίησε ήδη ο Δήμος Ξάνθης, όπως και τη δέσμη μέτρων και ενεργειών που προτείνει για το μέλλον,  για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ.  Φανουράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μύκης  κ. Αδνάν Πετσενίκ.

 Δηλώσεις του στο «Ε»: «Στην Ξάνθη δεν υπάρχει ασθενής… Υψηλό το επίπεδο προετοιμασίας στο νοσοκομείο Ξάνθης»

Αθανάσιος Εξαδάχτυλος: Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Τα καλά νέα είναι ότι οι ασθενείς εντοπίζονται σε συγκεκριμένα σημεία της Ελλάδας και δεν είναι διάσπαρτοι. Αυτό είναι ιδιαιτέρως καλό. Στην Ξάνθη δεν υπάρχει ασθενής αλλά και σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη την οποία επισκέπτομαι αυτές τις μέρες. Υπάρχει υψηλό επίπεδο προετοιμασίας κι είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω γιατί επισκέφτηκα και το νοσοκομείο Ξάνθης. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε με πολύ μεγάλη συνέπεια τις οδηγίες που μας δίνονται οι οποίες μπορεί να φαίνονται και να είναι δυσάρεστες αλλά θα πρέπει να ακολουθούνται και να μην αποτελούν αντικείμενο κριτικής ή σχολίων και κυρίως να μην τις αγνοούμε και το λέω αυτό διότι τα μέτρα εκ των υστέρων θα κριθούν είτε υπερβολικά αν είναι επιτυχή είτε ανεπαρκή αν δεν είναι επιτυχή Βεβαίως όλα έχουν κόστος, οικονομικό κόστος αλλά δεδομένου ότι υπάρχει επιδημία σ΄ όλο τον πλανήτη θα πρέπει να πληρώσουμε ή το κόστος της πρόληψης ή το κόστος της θεραπείας. Και το κόστος της πρόληψης σε κάθε περίπτωση είναι μεγαλύτερο. Οι γιατροί, οι πολίτες όλοι οι φορείς της πόλης υπό την μοναδική ηγεσία του υπουργείου και το τονίζω αυτό γιατί σε ώρα κρίσης ένας πρέπει να έχει το γενικότερο χειρισμό είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο ώστε να μην υπάρχει εξάπλωση της επιδημίας στην χώρα μας».

«Η Πίστη μας βοήθησε σε κρίσιμες περιπτώσεις, η Εκκλησία θα λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει»

Ερωτηθείς από το «Ε» για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την Θεία Κοινωνία και κατά πόσο θεωρείται ασφαλής όπως υποστηρίζουν πολλοί μητροπολίτες μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Ξάνθης, ο κ. Εξαδάχτυλος κράτησε αποστάσεις και είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι η Εκκλησία ξέρει και θα λειτουργήσει όπως πρέπει: «Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και τα μέτρα που λαμβάνονται σε καθημερινή βάση και ανάλογα με τις εξελίξεις. Κατά συνέπεια το κάθε μέτρο ανακοινώνεται όταν έρθει η ώρα του όπως και το κάθε φάρμακο δίνεται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου. Διότι τα φάρμακα και τα μέτρα έχουν ενέργειες έχουν και παρενέργειες.

Σ’ ότι αφορά το θέμα της Πίστης μας. Θα πρέπει αν σας πω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε και εξωτερικό κίνδυνο και εσωτερικό κίνδυνο . Και η Πίστη μας είναι αυτή που ως Έλληνες μας βοήθησε,  μας βοήθησε σ’ όλες τις κρίσιμες περιπτώσεις να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία διαχρονικά στην ιστορία μας. Κατά συνέπεια είμαι βέβαιος ότι η Εκκλησία θα λειτουργήσει όπως πρέπει να λειτουργήσει».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…