Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Μητρόπολη Ξάνθη επιμένει ότι «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διασποράς του ιού μέσω της Θείας Ευχαριστίας»

Η Μητρόπολη Ξάνθη επιμένει ότι «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διασποράς του ιού μέσω της Θείας Ευχαριστίας»

0

Εξέδωσε οδηγίες για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

 Απολυμαίνονται όλοι οι ναοί- Αναστέλλεται η λειτουργία των Κατηχητικών, των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, των εσπερινών συνάξεων και των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής

Οδηγίες για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθης, ενημερώνοντας ότι λαμβάνονται μέτρα πρόληψης στο πλαίσιο των θρησκευτικών και εκπαιδευτικών της αρμοδιοτήτων. Η Μητρόπολη Ξάνθης καλεί τις ευπαθείς ομάδες να μην προσέρχονται στους ναούς έως τις 29 Μαρτίου, αλλά επιμένει ότι «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διασποράς του ιού μέσω της Θείας Ευχαριστίας», καθώς αυτή αποτελεί, «φάρμακον αθανασίας, εις εφόδιον ζωής αιωνίου».

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Επειδή η νόσος του κορωνοϊού έχει λάβει πλέον χαρακτηριστικά πανδημίας, είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων και εις τους Ιερούς Ναούς για τον περιορισμό και  την αντιμετώπισή του.

  • Με αίσθημα ευθύνης καλούμε όσους εμπίπτουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (άτομα άνω των 60 ετών, όσοι έχουν υποστεί μεταμόσχευση και όσοι πάσχουν από νοσήματα όπως υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιακή νόσο, χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, νοσογόνος παχυσαρκία, χρόνια νεφροπάθεια, δρεπανοκυτταρική αναιμία, διάφορες αιμοσφαιρινοπάθειες, ανοσοκαταστολή και καρκίνο) ως τις 29 Μαρτίου να παραμένουν στην οικία τους. Εφ’ όσον το επιθυμούν, η μετάδοση των Αχράντων Μυστηρίων, θα γίνεται στο σπίτι, καλώντας τον εφημέριο της ενορίας τους, όπως συνηθίζεται από αιώνων σε περίπτωση ασθένειας.

Με ευθύνη των εφημερίων:

α) Λαμβάνεται μέριμνα για τον επαρκή εξαερισμό των Ιερών Ναών.

β)Τοποθετούνται στις εισόδους των Ιερών Ναών συσκευές αντισηπτικών υγρών με αλκοόλη τουλάχιστον 70% για την απολύμανση των χειρών των προσερχομένων.

γ) Οι Ιεροί Ναοί καθαρίζονται τακτικά, σχολαστικά και με επιμέλεια (με οινόπνευμα η με αντισηπτικά υγρά με τουλάχιστον 70% αλκοόλη),  με ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα των χώρων υγιεινής, όπου η μετάδοση μικροβίων είναι πολύ μεγαλύτερη.

δ) Έως την 29η Μαρτίου αναστέλλεται η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, των εσπερινών συνάξεων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και αναβάλλονται προγραμματισμένες ενοριακές εκδρομές και εκδηλώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται κανονικά,  με προσέλευση σε αυτές όλων όσων δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η Θεία Λειτουργία τελείται κανονικά, καθώς  δεν υφίσταται κανένα ζήτημα διασποράς του ιού μέσω της Θείας Ευχαριστίας, η οποία είναι «φάρμακον αθανασίας, εις εφόδιον ζωής αιωνίου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…