Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση της Μ. Σπυράκη για τα μηδενικά μέχρι χθες κρούσματα στην Τουρκία

Ερώτηση της Μ. Σπυράκη για τα μηδενικά μέχρι χθες κρούσματα στην Τουρκία

0

Εκφράζει επιφυλακτικότητα και ρωτά την Κομισιόν αν θα πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια σε χώρες που δεν αναφέρουν τα κρούσματα του κορωνοϊού

 Χθες επιβεβαιώθηκε επίσημα το πρώτο κρούσμα του ιού στην Τουρκία από τον υπουργό Υγείας της χώρας

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα μηδενικά (μέχρι προχθές) κρούσματα κορωνοϊού που παρουσίαζε η Τουρκία με βάση τα δεδομένα που αναφέρονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων(ECDC) κατέθεσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη. Η ευρωβουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή της και την προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας  σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα κρούσμα σε δείγμα 2.000 ελέγχων που έγιναν σχετικά. Η κ.Σπυράκη έρωτα την Κομισιόν κατά ποσό θεωρεί σκόπιμη την έκδοση οδηγίας αποφυγής ταξιδιών σε χώρες που δεν συμμορφώνονται σχετικά με την διαδικασία αναφοράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σχετικά με το τελευταίο, επισημαίνει ότι: «η Τουρκία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό με 51.9 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2019 και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, προσβλέπει να προσελκύσει 58 εκατομμύρια τουρίστες για το 2020 με στόχο τα 40 δις δολάρια από τον τουρισμό».

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Τουρκία

Να σημειώσουμε πάντως, ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη γειτονική χώρα επιβεβαιώθηκε επίσημα χθες, δια στόματος του υπουργού Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, ο οπίος το δημοσιοποίησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Διευκρίνισε πως πρόκειται για άνδρα και η κατάστασή του είναι καλή. Ο κ. Κότζα είπε ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, καθώς και ότι έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα. Σε αποκλεισμό και υπό ιατρική παρακολούθησε καραντίνα έχει επίσης τεθεί η οικογένειά του.

Ο Κότζα συνέστησε σε όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό να μένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον επί 14 ημέρες προληπτικά και παρότρυνε όλους τους τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…