Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επαγρύπνηση και ετοιμότητα στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Επαγρύπνηση και ετοιμότητα στο Νοσοκομείο Ξάνθης

0

Καθημερινές οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού-Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του συνόλου των εργαζομένων για τα μέσα προστασίας-Σε αναστολή παραμένουν οι άδειες

 Σε εφαρμογή τα νέα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Υγείας -Οδηγίες προς τους φοιτητές από το ΔΠΘ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο της Ξάνθης, την ώρα που έχουν ξεπεράσει τα 84 τα επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.  Η διασπορά και σε άλλα σημεία της χώρας θεωρείται πλέον βέβαιη, οπότε το μεγάλο στοίχημα είναι ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος περιορισμός της διάδοσης, κυρίως σε ομάδες στόχου.

Επάρκεια υλικών στο Νοσοκομείο Ξάνθης- Συνεχείς εκπαιδεύσεις

«Το προσωπικό ανταποκρίνεται με πλήρη υπευθυνότητα στις οδηγίες του ΕΟΔΥ»
Έλενα Ροφαέλα
Διοικήτρια Νοσοκομείου Ξάνθης

Καθημερινές είναι οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπως μας ενημερώνει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα. Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εκπαίδευση στο σύνολο των εργαζομένων για την τήρηση των μέσων προστασίας, ενώ και αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις και για το προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και για τα Κέντρα Υγείας. «Το προσωπικό ανταποκρίνεται με πλήρη υπευθυνότητα στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τηρούνται τα μέσα προστασίας και υλοποιούνται συνεχώς οι νέες οδηγίες που λαμβάνονται», επισημαίνει η κ. Ροφαέλα, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ετοιμότητα και πλήρης επάρκεια υλικών.

Στα μέτρα που έχει λάβει το Νοσοκομείο είναι η λειτουργία μόνο της κεντρικής πύλης με την παρουσία ασφάλειας κατά την είσοδο καθώς και ο περιορισμός των ωρών επισκεπτηρίου στις κλινικές.

Αρνητικά τα ύποπτα κρούσματα στην Ξάνθη

Μέχρι στιγμής στην Ξάνθη τα ύποπτα κρούσματα βγήκαν αρνητικά οπότε με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο κορωνοϊός δεν έχει περάσει τα τείχη της πόλης.

Αυτό που συστήνεται στους πολίτες κατά κύριο λόγο είναι ψυχραιμία, καθώς δεν αποκλείεται τα μέτρα πρόληψης να ενταθούν με περαιτέρω αναστολή λειτουργίας σχολείων, δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και εκκλησιών, θέμα που ξεκίνησε να συζητείται έντονα, χωρίς την απαιτούμενη, όμως, νηφιαλιότητα.

Από την πλευρά του ΕΟΔΥ επισημαίνεται η ανάγκη τήρησης των μέτρων υγιεινής από τους πολίτες, η αποφυγή ταξιδιών σε περιοχές με επιβεβαιωμένα κρούσματα και η τήρηση των οδηγιών του από ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα κρούσματα.

Αυτό που είναι σημαντικό να τονιστεί είναι ότι η εξέταση για τον κορωνοϊό δεν είναι μια απλή εξέταση αίματος, οπότε καθένας που εμφανίζει κρούσματα θα πρέπει πρώτα να επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και τα στελέχη του θα κρίνουν με βάση τη συμπτωματολογία αν πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο για εξέταση ή αν πρέπει να παραμείνει στο σπίτι.

Νέα έκτακτα μέτρα: Κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις-Αναβάλλονται τα συνέδρια

Με απόφαση της κυβέρνησης παρατείνονται τα ήδη αυστηρά μέτρα και επεκτείνεται η αναστολή λειτουργίας, πέραν από τα σχολεία, και στα ΚΑΠΗ όλης της χώρας για τέσσερις εβδομάδες. Παράλληλα, οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες μέχρι νεοτέρας και αναβάλλονται όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, παραμένουν οι απαγορεύσεις οι οποίες έχουν ήδη αποφασιστεί ενώ με την επιβεβαίωση των κρουσμάτων θα λαμβάνονται νέες αποφάσεις κατά περίπτωση. Επίσης αποφασίστηκε η αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών και στο εσωτερικό για δυο εβδομάδες.

Οδηγίες στους φοιτητές από το Δημοκρίτειο: Αποχή από τα μαθήματα σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων

Με έκτακτη ανακοίνωσή του το ΔΠΘ δίνει οδηγίες στους φοιτητές με βάση τις συστάσεις του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Βάσει των οδηγιών αυτών θα πρέπει όλοι οι φοιτητές να λαμβάνουν τα εξής γενικά μέτρα:

-Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

-Αποφυγή κάθε στενής επαφής εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα) ή αναφέρει πυρετό.

-Αποφυγή σε κάθε περίπτωση της επαφής των χεριών τους με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

-Αποφυγή της κοινής χρήσης γραφικής ύλης, εξοπλισμού και προσωπικών αντικειμένων.

-Σε βήχα ή πταρμό, να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, και απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων. Να ακολουθεί κατόπιν επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Αυτό ισχύει και πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα. Να ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …