Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εννέα συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ξάνθη – 966 σε όλη τη χώρα

Εννέα συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ξάνθη – 966 σε όλη τη χώρα

0

Για δύο επιπλέον θανάτους το τελευταίο 24ωρο ενημέρωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Τσιόδρας

 

Σε περισσότερα από 500.000 έφτασαν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, προκαλώντας πάνω από 22.000 θανάτους. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή του ενημέρωση, πληρόφορησε ότι πλέον οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 74 νέα κρούσματα και σε σύνολο έφτασαν τα 966. 66 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και οι 65 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε για 2 νέους θανάτους, που οδηγούν σε συνολικά 28 στη χώρα μας. 23 από αυτούς ήταν άνδρες και πέντε γυναίκες. 52 συμπολίτες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής: «η πορεία της επιδημίας του ιού στη χώρα μας συνεχίζεται με κάποιες περιοχές να υποφέρουν περισσότερο και κάποιες που θα ακολουθήσουν αν δε συνεχίσουμε την τήρηση των μέτρων. Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε μέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», ενώ χαρακτήρισε ελεγχόμενη την τροχιά της επιδημίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο ίδιος σε όσους επιστρέφουν από χώρες με υψηλό επίπεδο της νόσου και συνέστησε αυστηρή καραντίνα 14 ημερών σε όλους.

Να σημειώσουμε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα στην Ξάνθη είναι εννέα, ενώ αναμένονται και άλλα δείγματα που έχουν σταλεί προς εξέταση. Από αυτούς οι δύο έχουν αποβιώσει.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…