Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΠΘ: Από Δευτέρα προγραμματίζεται να πραγματοποιούνται όλα τα προπτυχιακά μαθήματα με τηλεκπαίδευση

ΔΠΘ: Από Δευτέρα προγραμματίζεται να πραγματοποιούνται όλα τα προπτυχιακά μαθήματα με τηλεκπαίδευση

0

Οδηγίες από το πανεπιστήμιο για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουν καθηγητές και φοιτητές

Θα ισχύσουν κανονικά τα ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων

 

Με τη μέθοδο της εξ αποστάσεων εκπαίδευσης σχεδιάζει να συνεχίσει το εκπαιδευτικό του έργο για όλα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών το ΔΠΘ, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες σε καθηγητές και φοιτητές για τον τρόπο που μπορούν να συνεχίσουν τη διδασκαλία επιλέγοντας είτε τη σύγχρονη, είτε την ασύγχρονη τηλεκατάρτιση, είτε συνδυασμό.

Στις σχετικές οδηγίες αναφέρεται:

Προς αποτελεσματική εφαρμογή του άρθρου 12 της από 11.3 20020 Π.Ν.Π. κατά το σκέλος που αφορά την εφαρμογή της επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕI) με φυσική παρουσία, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020 και κατά τη διάρκεια ισχύος των εκτάκτων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του Κορωνοϊού Covid-19, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μεριμνά ώστε άμεσα, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας να προσφερθεί με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Όσον αφορά στα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών και μετά από σχετική ενημέρωση του Υπολογιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας προτείνεται να προχωρήσουν σε άμεση χρήση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προκειμένου άμεσα η μεγάλη πλειοψηφία των μαθημάτων να παρέχεται ηλεκτρονικά.
Στόχος του Ιδρύματος είναι, τη Δευτέρα 23.3.2020 ακολουθώντας τα ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων τα οποία είναι σε ισχύ για κάθε Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα των μαθημάτων να παρέχεται στους φοιτητές με απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά, συνοδευόμενο πάντα με την παροχή εκπαιδευτικού υλικού μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα για την προετοιμασία όλων των μελών και των δομών του Πανεπιστημίου μας ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην πρόσκληση αυτή.
Όσον αφορά τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης προτείνονται τα ακόλουθα:
Α. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση: χρήση της πλατφόρμας https://eclass.duth.gr/ στην οποία είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου μας και
Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://itc.duth.gr/skype-for-business/, στην οποία έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έτοιμοι να υποδεχθούν τα παιδιά οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες καθαριότητας και ανοίγουν σήμερα οι Βρεφονηπιακοί και…