Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δε θα λειτουργήσει το παζάρι

Δε θα λειτουργήσει το παζάρι

0

Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς- Με το 50% των παραγωγών θα λειτουργούν από δευτέρα οι λαϊκές

Δε θα λειτουργήσει το παζάρι της Ξάνθης και καμία άλλη λαϊκή αγορά το Σάββατο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός: “δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι στην καλύτερη περίπτωση πάμε για τρέξιμο ή περίπατο μόνοι μας. Κάποιοι νομίζουν πως είναι ώρα εκδρομής. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό. Κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, η ελληνική πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Επαναλαμβάνω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι από τη δική μας συμπεριφορά η κυβέρνηση θα κρίνει να θα χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα”.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών και στα σούπερ μάρκετ, θα μπορεί να μπαίνει ένας πελάτης ανά δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα, αντί για δέκα.

 

Σφοδρές αντιδράσεις από την Ξάνθη

Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε, σφοδρές ήταν οι αντιρρήσεις για τη λειτουργία του παζαριού το Σάββατο τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης. Την παρέμβαση του δημάρχου σε οξύ τόνο για να σταματήσει τη λειτουργία της λαϊκής ζήτησαν οι παρατάξεις Μελισσόπουλου, Παπαχρόνη, Χατζηθεοδώρου και Λύρατζη, ενώ ξεχωριστά με δήλωσή του ζήτησε το ίδιο και ο Μ. Δημαρχόπουλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…