Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δε συμμετέχει στις συσκέψεις του δήμου για τη ματαίωση του καρναβαλιού η αντιπολίτευση

Δε συμμετέχει στις συσκέψεις του δήμου για τη ματαίωση του καρναβαλιού η αντιπολίτευση

0

Οι παρατάξεις πλην Δημαρχόπουλου συνάντησαν μεμονωμένα τους φορείς και επισκέφθηκαν το δήμαρχο

 Δυσαρέσκεια από τη δημοτική αρχή. «Θλιβερό φαινόμενο η απαξίωση του θεσμικού ρόλου της δημοτικής αρχής», σημείωσε ο Μ. Φανουράκης

Για ακόμη μία φορά η διαχείριση των θεμάτων της Ξάνθης με γνώμονα το καλό της πόλης και την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων βρίσκει εμπόδιο, λόγω του χάσματος που υπάρχει και της αδυναμίας επικοινωνίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης» και «Αγάπης για την Ξάνθη μας» δεν παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία, ενώ και χθες, Τρίτη αντί να παραβρεθούν στη σύσκεψη με τους φορείς, τους κάλεσαν σε άλλο χρόνο σε συνάντηση και στη συνέχεια, κάτω από… άγνωστες συνθήκες, επισκέφθηκαν μαζί το δήμαρχο. Στις συνεννοήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δεν μετείχε ο «Δήμος Πρότυπο».

Παράλληλα, οι εν λόγω παρατάξεις ζήτησαν της έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για σήμερα, Τετάρτη, ωστόσο αυτό αναμένεται να δρομολογηθεί μία από τις επόμενες ημέρες.

Την έντονη ενόχλησή του για τη στάση της αντιπολίτευσης εξέφρασε ο δήμαρχος στη συζήτηση που έλαβε χώρα αντί συνεδρίασης με τους φορείς, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ για το θέμα με έντονη δυσαρέσκεια τοποθετήθηκε δημόσια και ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, που σε ανάρτησή του στο facebook, μεταξύ άλλων έγραψε για την αποχή από το ΔΣ και την πρόσκληση στους φορείς: «Προφανώς άλλες προτεραιότητες πρυτάνευσαν στις επιλογές τους. Κάποιοι ίσως να μην ήθελαν να θυσιάσουν το εορταστικό τριήμερο και θεωρούν πως η διάσταση του χρόνου δεν είναι κρίσιμη στην αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να ξέρει πως στη διαχείριση κρίσεων η άμεση λήψη μέτρων καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη και την τύχη της προς τη θετική ή την αρνητική κατεύθυνση. Πρόκριμα της στάσης, όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, αποτέλεσε απροκάλυπτα η τυχοδιωκτική διαχείριση του προβλήματος» και πρόσθεσε: «αποτελεί δυστυχώς θλιβερό φαινόμενο η απαξίωση του θεσμικού ρόλου της δημοτικής αρχής από όσους κατά την Πολιτεία έχουν επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων (…) Οι θεσμοί της Πολιτείας, όπως ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η διαχείριση σοβαρών κρίσεων, απαιτούν σεβασμό, ωριμότητα και συγκρότηση πολιτική. Δεν προσφέρονται για αντιπολιτευτικό ακτιβισμό και τυχοδιωκτικές εμμονές που είναι επιζήμιες για την κοινωνία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…