Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το ΚΤΕΛ Ξάνθης

0

Επενδύσεις 850.000 € στο σταθμό των λεωφορείων και τον σταθμό εφοδιασμού. Προβλέπεται η λειτουργία πρακτορείου υγρών καυσίμων και για το κοινό και συνεργείου

Προβληματισμός για τις επιπτώσεις των προληπτικών μέτρων για τη διάδοση του κορωνοϊού- Ανεστάλησαν δρομολόγια εντός και εκτός νομού

Σε ρυθμό ανάπτυξης και επανεπένδυσης βρίσκεται η εταιρεία «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΕ», που προετοιμάζεται για την αναβάθμιση των υποδομών της και την επέκταση σε νέες δραστηριότητες.

Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, η εταιρεία αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και προσήλωση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της το μέλλον της, σχεδιάζοντας νέες υποδομές και υπηρεσίες τόσο στο σταθμό των λεωφορείων στην οδό Δημοκρίτου, όσο και στο κέντρο εφοδιασμού λίγο μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές στο δρόμο προς Πετεινό.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θέμης Γεωργιάδης, αξιοποιώντας την επιδότηση του Υπουργείου Μεταφορών που θα φτάσει τις 260.000 ευρώ, το ΚΤΕΛ έχει σχεδιάσει την επέκταση του σταθμού ανεφοδιασμού και την λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων όχι μόνο για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά και για δημόσια χρήση, καθώς και την παράλληλη ανάπτυξη δραστηριότητας συνεργείου. Ακόμη, έχει σχεδιαστεί αναμόρφωση του σταθμού του ΚΤΕΛ στην πόλη, όπου με ανάπτυξη πρασίνου και νησίδες θα διαμορφωθεί χώρος για τα ΙΧ και παράλληλα θα τοποθετηθούν σκέπαστρα για τα λεωφορεία. Έτσι, θα βελτιωθεί και η λειτουργικότητα και παράλληλα θα αυξηθεί και η ασφάλεια, αφού τα αυτοκίνητα δε θα κινούνται στον ίδιο χώρο με τα λεωφορεία.

Φυσικά, οι νέες αυτές παρεμβάσεις θα οδηγήσουν και σε αύξηση του προσωπικού, που σήμερα συνολικά, μαζί με τους εποχιακούς και το τουριστικό πρακτορείο φτάνει τα 100 άτομα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμήθηκε σε 600.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) για τον σταθμό των καυσίμων και 250.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) για το σταθμό των λεωφορείων.

Συνδρομή και ενδιαφέρον από τους φορείς για τις αδειοδοτήσεις-Ευχαριστίες του προέδρου

«Για εμάς το κομμάτι των αδειοδοτήσεων ήταν μία κοπιώδης και μακρά διαδικασία, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, που θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως για τη συνεργασία και τη συνδρομή, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη, τη Διεύθυνση τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ξάνθης και κυρίως τις Μαρία Χατζηαβραμίδου και Χρυσάνα Λάμπρου, τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, τον αντιδήμαρχο Τ.Υ. Γιάννη Ζερενίδη, τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Πέτρο Παυλίδη, τη Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων και τον προϊστάμενο Θεόδωρο Πριγγόπουλο, καθώς και το τεχνικό γραφείου των Ελευθεριάδη Παναγιώτη – Ελευθεριάδη Λεωνίδα για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. «Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί έδειξαν ενδιαφέρον και έσκυψαν στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό μας», σημείωσε ο ίδιος.

Για την εταιρεία, επόμενο βήμα είναι η εκκίνηση των διαδικασιών δανειοδότησης, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια το κατασκευαστικό μέρος.

Αναστολή δρομολογίων και μείωση του επιβατικού κοινού λόγω κορωνοϊού- Ενδέχεται να σταματήσουν και άλλα δρομολόγια

Ως προς τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις μεταφορές, ο κ. Γεωργιάδης μας ενημέρωσε ότι ανεστάλησαν τα σχολικά δρομολόγια και μαζί με αυτά περιορίστηκαν και κάποιες δυνατότητες για κατοίκους οικισμών. Η κίνηση έχει μειωθεί αρκετά, ωστόσο το κύριο μέλημα για το ΚΤΕΛ είναι πόσο θα διαρκέσουν τα προληπτικά μέτρα, καθώς οι ανάγκες, μισθοδοσίας ως επί το πλείστο είναι πολλές και οι υποχρεώσεις πιέζουν. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος, η εταιρεία αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα την κατάσταση και γι’ αυτό προχώρησε σε απολύμανση του χώρου επιβατών την Πέμπτη και την Παρασκευή συνέχισε με απολυμάνσεις λεωφορείων. «Αναγνωρίζουμε ότι είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους, συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα της Πολιτείας και θα πράξουμε ότι είναι αναγκαίο. Ελπίζουμε η Πολιτεία να κατανοήσει τις δυσκολίες και να πάρει μέτρα και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται».

Συνεχής επικαιροποίηση των δρομολογίων στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ-Προσεχώς εφαρμογή για live παρακολούθηση των δρομολογίων

Ως προς την ενημέρωση του κοινού, κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ για αναμορφώσεις και αναστολή δρομολογίων. Ενημέρωσε δε ότι, το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί εφαρμογή ώστε με τη χρήση τηλεματικής οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται live για την πορεία του λεωφορείου και την ώρα άφιξης στη στάση.

Τέλος, επεσήμανε ότι συνεχίζουν και ισχύουν οι εκπτώσεις που έχει διαμορφώσει το ΚΤΕΛ, πέραν των επιδοτούμενων, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για ηλικιωμένους (25%), για τρίτεκνους στα δρομολόγια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής (25%) και για φοιτητές που ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις πέραν της πόλης σπουδών τους (25%).

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …