Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε καθαριότητα και κοινωνική πρόνοια δίνει προτεραιότητα ο δήμος Ξάνθης

Σε καθαριότητα και κοινωνική πρόνοια δίνει προτεραιότητα ο δήμος Ξάνθης

0

 

Συνεχείς προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών από όλες τις υπηρεσίες

 

Πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις σε δημόσια και δημοτικά κτήρια, δρόμους και πλατείες. Σήμερα ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων στην πόλη και τους οικισμούς

 

Σε έντονη και πολύπλευρη κινητικότητα βρίσκεται ο δήμος Ξάνθης, προκειμένου αφενός να προβεί σε απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και τη στήριξη των δημοτών και αφετέρου ως μητροπολιτικός να συντονίσει και να συνδράμει όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο νομό.

 

Παραγωγοί με delivery – Ανάρτηση στοιχείων επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του δήμου

Ήδη μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του παζαριού, ο δήμος συγκεντρώνει τα στοιχεία των παραγωγών με σκοπό να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του και να δώσει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να κάνει τις παραγγελίες του τηλεφωνικά και να παραλαμβάνει κατ’ οίκον από όσους παραγωγούς το επιθυμούν. «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα προβλήματα για τους παραγωγούς και θέλουμε με όποιο τρόπο είναι δυνατό να βρεθούμε δίπλα τους», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης.

Ο δήμος θα εξετάσει ακόμη πιθανές ζητούμενες ποσότητες για τις ανάγκες του, ώστε να προβεί σε προμήθειες και από τους παραγωγούς της λαϊκής.

 

Καθημερινή και αδιάκοπη η στήριξη ευπαθών ομάδων

Ο δήμος Ξάνθης δίνει μεγάλη βαρύτητα ακόμη στην φροντίδα και υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Έτσι, το προσωπικό του δίνει το παρών 7 ημέρες την εβδομάδα 7 πμ με 10 μμ με σκοπό να εξυπηρετήσει ανάγκες των ευπαθών ομάδων, ενώ παράλληλα λειτουργεί και την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Για τους δύο άστεγους που εντοπίστηκαν υπήρξε μέριμνα για τη φιλοξενία τους, ενώ αντίστοιχα εξυπηρετείται σε ξενοδοχείο η διαμονή όσων απαιτούνται (πχ πλήρωμα ΕΚΑΒ Αττικής για τις ανάγκες του Εχίνου).

Το ΚΕΠ συνεχίζει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των συμπολιτών τηλεφωνικά και με ραντεβού, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου.

 

Με 30 επιπλέον άτομα από σήμερα η Καθαριότητα

Μετά από μια σειρά απολυμάνσεων σε δημοτικά κτήρια, ΟΑΕΔ, Δημοτική Αγορά, Εφορία κλπ ξεκίνησαν και οι απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων πρώτα σε δρόμους και το Δροσερό και το σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν και στις πλατείες. Σκοπός του δήμου είναι να εξυπηρετεί ανάγκες απολυμάνσεων, όπου υπάρχει ανάγκη και άμεσα για να περιορίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Παράλληλα, από σήμερα με την πρόσληψη 30 ατόμων στην καθαριότητα (10 οδηγών και 20 εργατών) ενισχύεται σημαντικά η υπηρεσία, που αποδυναμώθηκε λόγω των ειδικών αδειών και αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η απολύμανση, ξεκίνησε το πλύσιμο όλων των κάδων με δύο πλυντήρια που θα καλύψουν όλη την πόλη και τους οικισμούς του δήμου.

 

Συμπαράσταση με παροχή υλικού προστασίας στο δήμο Μύκης

Σημαντική είναι η βοήθεια του δήμου Ξάνθης και προς τον δοκιμαζόμενο δήμο της Μύκης. Την Παρασκευή εστάλησαν για τις μεγάλες ανάγκες του δήμου 3.000 μάσκες και ποσότητα γαντιών, με σκοπό να υποστηριχτεί η προσπάθεια εφαρμογής της καραντίνας στον οικισμό του Εχίνου. «Είναι μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης από την πλευρά μας», σημειώνει ο κ. Φανουράκης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια του δήμου συνεχίζεται εντατικά και προσθέτοντας ότι εκτός των υπηρεσιών ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είναι επί ποδός 24 ώρες στη διάθεση των πολιτών για κάθε δυνατή παρέμβαση.

fanourakis m

Διαδικτυακή εκδήλωση εντός της εβδομάδας για τις ερωτήσεις των δημοτών

Εντός της εβδομάδας προγραμματίζεται ακόμη η διοργάνωση εκδήλωσης που θα προβληθεί με live streaming, όπου αντιδήμαρχοι και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου θα βρεθούν στη διάθεση των συμπολιτών και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Ο κ. Φανουράκης επιπρόσθετα σημείωσε ότι η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη και ο δήμος προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια για να οχυρώσει τους πολίτες. «Η σχέση με την αστυνομία είναι άριστη και πραγματικά γίνεται εξαιρετική δουλειά από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής μας. Εξαιρετική είναι η επικοινωνία με όλους τους φορείς και συνεχίζουμε εντατικά για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…