Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 6 προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου

6 προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου

0
dimarxio_topeirou-empros

Με δίμηνες συμβάσεις  – Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 31 Μαρτίου

 

Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης και ειδικότερα έξι (6) ατόμων για αντιμετώπιση εποχικών κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών προς κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης (καταμετρητές) ως εξής :

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΥΕ Εργατών 6 Δύο (2) μήνες

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά στο Γραφείο Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Τοπείρου, Ταχ. Δ/νση Εύλαλο Ξάνθης, μέσα σε προθεσμία πέντε ( 5 ) εργασίμων ημερών και συγκεκριμένα από Τρίτη 24-03-2020 έως Τρίτη 31-03-2020 στoν αρμόδιo υπάλληλο Κιοσσέ Ιωάννη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα για την λειτουργία του Δήμου Τοπείρου. Τηλ. Επικοινωνίας 2541041220.

Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα για ενημέρωση των ενδιαφερομένων καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου( http://www.topeiros.gr).

 

Υπ. Εθν. Άμυνας: Η προθεσμία για 2.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

 

Ποιοι και πώς συμμετέχουν – Αιτήσεις έως τις 30 Απριλίου

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που αφορά στην κατάταξη και ανακατάταξη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων για όλες τις προκηρύξεις υποβάλλονται έως και τις 30 Απριλίου 2020.

Τα νέα στελέχη θα προσληφθούν για περίοδο 3 ετών με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 έτη.

Συγκεκριμένα, προσλαμβάνονται:

600 στις Ειδικές Δυνάμεις

600 στο Στρατό Ξηράς (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Τεχνικό, Υγειονομικό)

400 στην Πολεμική Αεροπορία

350 στο Πολεμικό Ναυτικό

50 στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ)

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση

Ευκρινές φωτοαντίγραφο του στρατιωτικού ή αστυνομικού δελτίου ταυτότητας τους

Για τους υπηρετούντες στις ΕΔ, επιπλέον απαιτείται: α. Βεβαίωση της Μονάδας, από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχει κινηθεί διαδικασία έκπτωσης ή υποβιβασμού τους και ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική φυλάκιση πέραν των 20 ημερών β. Αιτιολογημένη πρόταση καταλληλότητας του Διοικητή της Μονάδας.

Κορονοϊός: 2.145 προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών τις επόμενες 10 ημέρες

 

 Και εθελοντές στη μάχη κατά του ιού

 

 

Επιταχύνεται το άνοιγα των ΜΕΘ, προκειμένου η χώρα να ανταπεξέλθει τις επόμενες εβδομάδες στη μάχη κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια αναμένονται τις επόμενες 10 ημέρες 2.145 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, .1.714 εξ αυτών να είναι νοσηλευτές και τους υπόλοιπους να είναι γιατροί.

Και οι εθελοντές στη μάχη

Σημαντική αποδεικνύεται και η εθελοντική προσφορά λειτουργών υγείας και άλλων επαγγελματιών, καθώς στο κάλεσμα που απηύθυνε η κυβέρνηση μέσα από την πλατφόρμα ethelontes.gov.gr ανταποκρίθηκαν περίπου 5.000 άτομα μέσα σε λίγες ώρες.

Άρχισαν, τώρα, οι πληρωμές: 800 ευρώ στο χέρι

 

Αυτή είναι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πως η υποβολή – Δηλώσεις υπ. Εργασίας

 

Εκδόθηκαν οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις που ορίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε, μόλις ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr/, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμπληρώσουν το έντυπο.

«Αυτό αφορά τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να το συμπληρώσουν, μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ οι υπόλοιπες που είναι εν λειτουργία, αλλά έχουν πληγεί και έχουν συμπεριληφθεί στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, μπορούν έως τις 20 Απριλίου» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν το έντυπο από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ την δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εντάσσονται στην κατηγορία των επιχειρήσεων ως εξαρτώμενοι με μισθωτή εργασία που ανεστάλη η λειτουργία τους με διοικητική εντολή, η δεύτερη κατηγορία είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί, λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με συγκεκριμένους ΚΑΔ και οι επιχειρηματίες ανέστειλαν τη σύμβαση της εργασίας τους.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου, απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Κορονοϊός: Στη διάθεση της κυβέρνησης 5.500 πτυχιούχοι του ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε το Σωματείο των 5.500 πτυχιούχων του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση της κυβέρνησης σε αυτή την δύσκολη κατάσταση για την χώρα να προσφέρουν υπηρεσίες όπου μπορούν.

Ειδικότερα απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και στον Διοικητή του ΟΑΕΔ σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βιώνει την επείγουσα και έκτακτη ανάγκη αντιμετώπισης του κοροναϊού και πρέπει να στελεχωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρώπινο, έμπειρο και ικανό δυναμικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.

“Εμείς, οι πτυχιούχοι του προγράμματος των 5.500 του ΟΑΕΔ., είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης, για να ενώσουμε μαζί της τις δυνάμεις μας και να συμβάλλουμε και από την πλευρά μας στην αντιμετώπιση αυτής της επείγουσας κατάστασης” σημειώνουν.

Υπογραμμίζοντας ότι για παράδειγμα, φορείς, που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κατάσταση, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ανάγκες και επιβάλλεται να στελεχωθούν άμεσα με ανθρώπινο δυναμικό.

Ίσως θα ήταν ότι καλύτερο να ανανεωθούν οι συμβάσεις των πτυχιούχων των 5.500 του ΟΑΕΔ, ώστε να συνδράμουν άμεσα σε αυτή τη μάχη, δεδομένου παράλληλα ότι έχουν και την εμπειρία πλέον, για να το πράξουν αυτό με επιτυχία. Διευκρινίζοντας ότι αυτή η λύση θα διευκόλυνε και τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος, μόλις χθες ζητούσε απεγνωσμένα από ιατρούς και νοσηλευτές να αιτηθούν, για να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης, σε άλλους Δημόσιους Φορείς που ανήκουν, για παράδειγμα, στο Υπουργείο Εργασίας, υφίστανται αυξημένες ανάγκες αυτή την περίοδο, ειδικά ως προς την έκδοση των συντάξεων κ.α. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με μελέτες των ειδικών, είναι η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στον κοροναϊό, επομένως η άμεση έκδοση και καταβολή σε αυτούς των συντάξεών τους, θα αποτελεί μία έγκαιρη και εύστοχη κίνηση της κυβέρνησης, για να προμηθεύονται τα κατάλληλα μέσα επιβίωσης αλλά και να λαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…