Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Υποβιβασμό της Ξάνθης ζήτησαν Πανιώνιος, Ολυμπιακός και ΑΕΛ

Υποβιβασμό της Ξάνθης ζήτησαν Πανιώνιος, Ολυμπιακός και ΑΕΛ

0

Και να επιστραφούν οι βαθμοί στις ομάδες που είχαν απώλειες κόντρα στην τοπική ομάδα

Η Ξάνθη κλήθηκε σε απολογία το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για ανάκληση του πιστοποιητικού της και κινδυνεύει με υποβιβασμό καθώς δεν είχε ενημερώσει την Επιτροπή σχετικά με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ από την Viamar στην Insports.

Το «παρών» στα γραφεία της Πειθαρχικής επιτροπής δίνουν συνολικά 13 δικηγόροι. Πέντε από την πλευρά της Ξάνθης, πέντε από την πλευρά του Ολυμπιακού, που έκανε πρόσθετη παρέμβαση, δύο από τον Πανιώνιο, που επίσης έκανε πρόσθετη παρέμβαση και ο Αλέξης Κούγιας.

Η νομικός του Πανιωνίου κα. Τσαγκαράκη αναφέρθηκε στο έννομο συμφέρον των «κυανέρυθρων» τονίζοντας πως υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και ότι «προσδοκούμε να επιβληθούν κυρώσεις και να υποβιβαστεί η Ξάνθη».

Για έννομο συμφέρον έκανε λόγο και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Καρπετόπουλος λέγοντας: «Η Ξάνθη είναι σε τροχιά εισόδου στο πλέι οφ. Η συμμετοχή της στα πλέι οφ θα αλλοιώνει τους όρους του ανταγωνισμού. Εμείς κάναμε την καταγγελία και έχουμε έννομο συμφέρον».

Μάλιστα η κα. Σουλούκου εκ μέρους του Ολυμπιακού ζήτησε να ισχύσει αναδρομικά η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής, να ακυρωθούν δηλαδή όλα τα αποτελέσματα της Ξάνθης και να επιστραφούν οι βαθμοί στις ομάδες που είχαν απώλειες. Μία εξ αυτών ήταν και ο Ολυμπιακός που είχε έρθει ισόπαλος 0-0 στα Πηγάδια με την Ξάνθη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…