Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Xοιρινό ρολό σε αμπελόφυλλα

Xοιρινό ρολό σε αμπελόφυλλα

0

200 γρ αμπελόφυλλα ζεματισμένα και στραγγισμένα καλά

Για την γέμιση

1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους

150γρ τυρί γραβιέρα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο η μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου

1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες και κομμένες λεπτές λωρίδες

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι αποξηραμένο

λίγο λάδι

αλάτι -πιπέρι

χυμό από 1 λεμόνι

Για την σάλτσα γιαουρτιού

1 κεσεδάκι γιαούρτι η 200γρ χύμα

1κουτ σούπας αλεύρι

χυμό από 1 λεμόνι

1 κρόκο αυγού

1 φλιτζάνι ζωμό από το ταψί που ψήθηκε το φαγητό

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί της γέμισης και την χωρίζετε στα δυο για να φτιάξετε δυο ρολά! Χωρίζετε και τα αμπελόφυλλα στα δυο. Στρώνετε πάνω στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και μια λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος από πάνω .

Απλώνετε τα μισά αμπελόφυλλα με την γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω και βάζετε το κρέας το καλύπτετε με τα αμπελόφυλλα και προσπαθείτε να δώσετε με τα χέρια σας ένα τετράγωνο σχήμα.

Σκεπάζετε πρώτα με την λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο. Βάζετε στο σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ μαζί με 3 κούπες νερό και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα σκεπασμένα.

Τέλος ανοίγετε με προσοχή και ψήνετε άλλη μισή ώρα για να πάρουν χρώμα..!

Προσπαθήστε να μείνει ζουμί μέσα στο ταψί, θα χρειαστεί ένα φλιτζάνι για την σος γιαουρτιού..

Αν δεν έχει μείνει αρκετό, προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο.

Για τη σάλτσα, διαλύστε το αλεύρι στο λεμόνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα βάζετε όλα μαζί σε κατασαρολάκι, τα ζεσταίνετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αφήστε λίγο να πήξει και την κατεβάζετε από την φωτιά πριν σας κόψει..

Βγάζετε τα ρολά από το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, αφού κρυώσουν λίγο, τα κόβετε σε φέτες και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες κοκκινιστές

-2 μελιτζάνες -1 κόκκινη πιπεριά σε στικς -1 πράσινη πιπεριά σε στικς -1 κρεμμύδι ψιλοκομμ…