Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στηρίζει ο Μπαράν Μπουρχάν

Τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στηρίζει ο Μπαράν Μπουρχάν

0
ktinotrofoi

Ερώτηση στον Βορίδη για τη δέσμευση των προκαταβολών ενισχύσεων  του Π.Α.Α. από τράπεζες, που καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι

Τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ στηρίζει ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, ο οποίος σε συνέχεια της επιστολής των κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ προς τον ΥΠΑΑΤ, κατέθεσε ερώτηση στο Μάκη Βορίδη με θέμα τη «Δέσμευση των προκαταβολών ενισχύσεων  του Π.Α.Α. από τράπεζες καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ». Όπως αναφέρει στην ερώτησή του: «σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όπως καταγγέλλουν έπειτα από δέσμευση προκαταβολής των  ενισχύσεων που προέρχονται από το ΠΑΑ και αφορούν το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, βιολογικής γεωργίας και την ενίσχυση ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αντισταθμίζουν με την εξισωτική αποζημίωση τη μειωμένη παραγωγή στις περιοχές αυτές, που οφείλεται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στο άγονο έδαφος αλλά και στην έλλειψη υποδομών. Στόχος να αποτραπεί η εγκατάλειψη των ευαίσθητων αυτών περιοχών και να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία των κτηνοτρόφων.

Το ακατάσχετο των προκαταβολών των ενισχύσεων προβλέπεται ρητά  από το Αρ. 32 παρ. 1 του Ν.4314/2014 και συμπληρώθηκε με το Ν.4587/2018 όπου κτηνοτρόφοι της βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας, απαλλάσσονται μάλιστα από την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εφόσον εμπίπτουν στις περιπτώσεις αα, ββ και γγ της παρούσας παραγράφου.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο που οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται προμήθεια ζωοτροφών για τα ζώα τους η δέσμευση των ενισχύσεων αυτών προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των εκμεταλλεύσεων και την οικονομική τους βιωσιμότητα. Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ: προτίθεστε να προχωρήσετε στην αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να μην υποστούν ζημιά οι κτηνοτρόφοι;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…