Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ταυτοποιήθηκε ο 30χρονος που «άνοιγε» καταστήματα με τη μέθοδο του εμβολισμού

Ταυτοποιήθηκε ο 30χρονος που «άνοιγε» καταστήματα με τη μέθοδο του εμβολισμού

0

Κατηγορείται για 7 κλοπές από επιχειρήσεις της Ξάνθης και της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, επτά (7) κλοπές από επιχειρήσεις και αποθήκη, που διαπράχθηκαν τον Ιανουάριου και το Φεβρουάριο στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 30χρονος Έλληνας.

Ο 30χρονος, είτε μόνος του είτε από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέπραξαν έξι κλοπές και μια απόπειρα κλοπής,  στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας με τη μέθοδο του εμβολισμού. Δηλαδή χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητο για να εμβολίσουν τις εισόδους τριών επιχειρήσεων στην Ξάνθη και κατάφεραν να διαρρήξουν τις δύο από αυτές.

Επιπλέον διέρρηξαν ακόμη τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Ξάνθης, καθώς και μία αποθήκη κτήματος σε οικισμό της Καβάλας.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων,  12 ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, 3 μπαταρίες αυτοκινήτων, πλήθος εργαλείων, το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, διάφορα τρόφιμα – αναψυκτικά και έγγραφα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Στο σπίτι του επίσης βρέθηκαν και ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εργαλεία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς περιπτώσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…