Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τα παιδιά σώζουν ζωές» στο 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης

«Τα παιδιά σώζουν ζωές» στο 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης

0

Το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών συγκέντρωσε η ημερίδα πρώτων βοηθειών με βίντεο, συζητήσεις και ρεαλιστικές αναπαραστάσεις

 Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του για βιωματική και συνεργατική μάθηση, το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό εκπαίδευσης μαθητών “kids save lives”, διοργάνωσε μια εξαιρετική ημερίδα σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την αντιμετώπιση των τραυματισμών. Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές με έγκριση και από το Υπουργείο Παιδείας παρουσίασαν μέσα από βίντεο, συζητήσεις και ρεαλιστικές αναπαραστάσεις βήματα και δράσεις που μπορούν να αναλάβουν ακόμα και οι μαθητές γυμνασίου για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος ήταν ότι δεν περιορίστηκε απλά στην αφηγηματική παρουσίαση του θέματος, αλλά έθεσε σε δράση και ενέργεια τον κάθε μαθητή ξεχωριστά μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης. Εξάλλου, πανευρωπαϊκές έρευνες έχουν αποδείξει ότι κατάλληλα εκπαιδευμένα παιδιά μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τους ενήλικες στη διάσωση μιας ζωής που κινδυνεύει. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των μαθητών και των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν τόσο έντονο που οι εκπαιδευτές του οργανισμού έκαναν λόγο για μαθητές που θα μπορούσαν σύντομα να αποτελέσουν νέους πιστοποιημένους διασώστες του οργανισμού. Η ημερίδα έκλεισε με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για μια ακόμη βιωματική εκπαίδευση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…