Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Συνελήφθη «εισπράκτορας» σπείρας απατεώνων στη Δράμα

Συνελήφθη «εισπράκτορας» σπείρας απατεώνων στη Δράμα

0
apati tilefono

Προσπάθησαν σε δύο ημέρες να εξαπατήσουν εννέα άτομα σε Δράμα και Νέα Αμισσό, επιδιώκοντας να αποσπάσουν συνολικά 250.000 ευρώ

Αποδίδει καρπούς το κυνήγι των απατεώνων που επιχειρούν μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας να πείσουν ηλικιωμένα κυρίως, άτομα να τους παραδώσουν χρήματα, με διάφορες προφάσεις.

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εννέα  περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, που διαπράχθηκαν στις 30 και 31-1-2020, στην πόλη της Δράμας και στη Νέα Αμισό Δράμας.

Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Δράμα, 51χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε απόπειρα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Παρίσταναν τον αστυνομικό ή τον γιατρό

Αναλυτικότερα, στις 30 και 31-1-2020, υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας και στη Νέα Αμισό Δράμας, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας σε σταθερά τηλέφωνα σπιτιών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επιχειρούσαν να αποσπάσουν από τους πολίτες μεγάλα χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές μεθόδους εξαπάτησης.

Ως προς την πρώτη μέθοδο, άγνωστος δράστης παρουσιαζόταν ως ιατρός νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά.

Ως προς την δεύτερη μέθοδο, άγνωστος δράστης παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό άλλου ατόμου, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου ο συγγενής να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπιες.

Για να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία άλλος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Ο «εισπράκτορας» ήρθε «επί τούτου» στη Δράμα

Στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, καταφέρνοντας  να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 51χρονο.

Όπως διαπιστώθηκε ο 51χρονος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας και βρισκόταν το διήμερο 30 και 31-1-2020 στην πόλη της Δράμας, αναμένοντας να καρποφορήσει κάποια από τις προσπάθειες εξαπάτησης, προκειμένου στη συνέχεια να μεταβεί στην οικία του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να αποσπάσουν συνολικά 250.000 ευρώ από εννέα άτομα (άνδρες και γυναίκες), ηλικίας από 56 έως 91 ετών, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…