Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνάντηση Τσιλιγγίρη με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση Τσιλιγγίρη με τη Δόμνα Μιχαηλίδου

0

Η ενσωμάτωση των Ρομά και οι δυσκολίες των γυναικών της ορεινής περιοχής, με τους συζύγους που μεταναστεύουν για εργασία στην ατζέντα της συζήτησης

Ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης συναντήθηκε χθες, με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μιχαηλίδου και την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Συρεγγέλα όπου επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Νομό Ξάνθης .

Στη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα αρμοδιότητας της κ. Μιχαηλίδου όπως είναι η περαιτέρω στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και η βελτίωση της καθημερινότητας τους .

Ακόμη , συμφωνήθηκε από κοινού ότι πρέπει να ενταθούν οι δράσεις και οι προσπάθειες ενσωμάτωσης των Ρομά μέσω της καλύτερης πρόσβασης τους στην εκπαίδευση και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς Ρομά .

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στις γυναίκες της ορεινής Ξάνθης , κυρίως πομακικής καταγωγής οι οποίες αντιμετωπίζουν πλήθος δυσκολιών εξαιτίας τόσο της γεωγραφίας όσο και του φαινομένου της αναγκαστικής μετανάστευσης των συζύγων τους για εύρεση εργασίας σε χώρες της ΕΕ που έχει ως αποτέλεσμα να σηκώνουν όλο το βάρος των νοικοκυριών και να υφίστανται μια αποξένωση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω πρωτοβουλιών από τους αρμόδιους φορείς .

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…