Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στρούντελ με μήλο και χαλβά

Στρούντελ με μήλο και χαλβά

0

Για τη ζύμη:

-175 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

-1/2 κ.γ αλάτι

-85ml. νερό

-25ml. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

-300 γρ. μήλο

-100 γρ. χαλβά με μέλι

-1 κ.σ ταχίνι με πορτοκάλι

-1/2 κ.γ κανέλα

-1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο

-χυμό από 1 πορτοκάλι

Για την επάλειψη:

-3 κ.σ ελαιόλαδο

-1 κ.σ νερό

-καστανή ζάχαρη

Ανακατέψτε το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι. Ξεκινήστε να ζυμώνετε  για 5 λεπτά για να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις φτάσετε σε αυτό το σημείο, σκεπάστε την με μεμβράνη και αφήστε την στην άκρη να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κυβάκια. Ρίξτε τα σε ένα τηγάνι μαζί με το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και το ταχίνι με πορτοκάλι. Ανακατέψτε το μείγμα με τα μήλα για περίπου 2 λεπτά. Αν δείτε ότι τα μήλα έχουν αρκετά υγρά ακόμα αφήστε τα να ψηθούν μέχρι να τα ρουφήξουν. Στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 175.

Πάρτε την ζύμη και ανοίξτε την σε μακρόστενο σχήμα, περίπου 60×40. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάλτε πάνω τη ζύμη και ρίξτε από πάνω το μείγμα με τα μήλα. Θρυμματίστε τον χαλβά από πάνω και τυλίξτε το στρούντελ σε ρολό. Πιθανώς να χρειαστεί να δώσετε ένα σχήμα πέταλο για να χωράει στο ταψί. Χαρακώστε τη ζύμη σε 4-5 σημεία.  Τέλος, ανακατέψτε το λάδι και το νερό να γίνουν ένα μείγμα, αλείψτε τη ζύμη και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη. Ψήστε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά κι είναι έτοιμο. Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε για να μην διαλυθεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …